Het wereldkampioenschap BBQ komt in september 2020 naar Torhout

Voor het lekkerste WK ter wereld moet je volgend jaar in Torhout zijn. Want het Lokaal Bestuur Torhout organiseert op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 september 2020 het WK BBQ in samenwerking met de BBQ Fielesoofen.

De BBQ Fielesoofen zijn een gekend begrip in Torhout en ver daarbuiten. Ze organiseerden eerder al het Belgisch (2009) en Europees Kampioenschap BBQ (2012) i.s.m. de stad Torhout. Dat ze top zijn in hun vak, hebben ze o.a. ook bewezen tijdens de Batjes in 2017, waar ze het wereldrecord non-stop barbecueën verbraken met maar liefst 41 uur op de chrono. Afgelopen juni genoten we nog van hun BBQ Festival in het stadspark. Hebben ze zich dus al bewezen? Ja. Mikken ze nog hoger? Ja.

De BBQ Fielesoofen deden de voorzet, en het Lokaal Bestuur Torhout kopte maar al te graag binnen. Met de (reeds verkregen) goedkeuring van de World Barbecue Association (WBQA) komt het Wereldkampioenschap BBQ straks naar de Houtlandse hoofdstad van vrijdag 11 t.e.m. zondag 13 september 2020.

Teams uit de hele wereld kunnen zich straks inschrijven om het beste van zichzelf te geven boven de gloeiende kolen in Torhout. Maar hoe werkt dat nu juist zo’n WK BBQ? Na de openingsavond op vrijdag, zullen de deelnemende ploegen twee dagen lang voor zowel jury als bezoeker hun beste BBQ-kunsten boven halen. Elk team gaat met dezelfde ingrediënten aan de slag. Een strenge jury proeft en keurt wie het beste bordje presenteert. Voor de duizenden bezoekers die zullen afzakken naar Torhout brengen alle teams een eigen creatie of gegrilde specialiteit van hun land mee. Een culinair festival op wereldniveau dus, allen daarheen!

Het WK BBQ vindt volgend jaar plaats op het moment dat ook de Torhoutse stadskernvernieuwing van start gaat. Een mooie manier om aan te tonen dat Torhout ondanks werkzaamheden haar naam van ‘levende stad’ in ere zal houden.

Meer info:
Kristof Audenaert, Burgemeester -kristof.audenaert@torhout.be
Thomas D’hiet, verantw. evenementen en toerisme thomas.dhiet@torhout.be
Rudy Jaques, Voorzitter BBQ Fielosofen info@delindetorhout.be 0474-995058