Het Vredeslicht dat van dinsdagmiddag 15 december tot en met vrijdag 18 december 2020 in Torhout aanwezig is.

 

Van dinsdagmiddag 15 december tot en met vrijdag 18 december 2020 ontvangt en verspreidt Torhout met trots het Vredeslicht. Dit licht zorgt voor extra warmte, vreugde en hartelijkheid tijdens deze moeilijke periode. Kom het licht halen en verspreid de warmte mee in Torhout en omstreken.

Torhout mag voor de eerste keer het Vredeslicht ontvangen. Dit licht wordt elk jaar door een kind in Bethlehem aangestoken en in veilige omstandigheden over een afstand van 4000 km aan elkaar doorgegeven. Het Vredeslicht wil mensen motiveren om tussen Kerstmis en Nieuwjaar een persoonlijke en actieve bijdrage op te nemen om warmte, vreugde, licht en hartelijkheid aan alle mensen door te geven. Het Vredeslicht staat open voor elke levensbeschouwing.

Het licht wordt dinsdagvoormiddag 15 december opgehaald in Brugge en is nadien tot en met vrijdag 18 december 2020 aanwezig in Torhout. Dit Vredeslicht zal terug te vinden zijn aan de achterkant van het Vrijetijdshuis op de Markt tijdens de openingsuren, in de Sint-Pieterskerk, alle wijken, scholen, in de tuin van Woonzorgcentrum Sint-Augustinus, Tordale en AZ Delta campus Torhout.

Alle inwoners van Torhout en omstreken kunnen het licht komen halen met hun eigen kaars en dit zo mee helpen verspreiden.

“Vooral in tijden van deze pandemie, krijgt het Vredeslicht een bijzonder karakter. Juist in deze periode, waar alles bijna stil is gevallen, neemt het Vredeslicht een bijzondere plaats in. Het Lokaal Bestuur Torhout hoopt om via deze weg extra steun te kunnen bieden aan mensen die willen uitkijken naar betere tijden en voorzieningen die het moeilijk hebben of die zwaar te lijden hebben gehad. Voor sommigen kan het tijdens deze moeilijke, eenzame dagen wat extra troost, warmte en genegenheid bieden. We zijn dankbaar dat alle scholen, wijken, het Woonzorgcentrum Sint-Augustinus, Tordale en AZ Delta campus Rembert meewerken aan dit warm initiatief”, zegt schepen van volksgezondheid Rita Dewulf.

Meer informatie over het Vredeslicht kan je terugvinden op www.vredeslicht.be.

Iedereen is van harte welkom om aan het Vrijetijdshuis, in de Sint-Pieterskerk of op andere locaties (zie www.torhout.be/vredeslicht) om het licht op te halen met zijn/haar eigen kaars en om dit mee te helpen verspreiden en te zorgen voor dat extra tikkeltje warme sfeer in Torhout.

Help jij ook mee om dat extra tikkeltje warme sfeer te verspreiden in Torhout?