Het vaccineren in de centra Torhout en Gistel verloopt vlot


Hoewel de aanlevering van de vaccins langer op zich laat wachten dan gehoopt, gaat het vaccineren in Torhout en Gistel, de 2 centra voor de eerstelijnszone Houtland en Polder, vlot.
Enkel reservelijsten volgens de prioritaire doelgroepen
Beide centra binnen de eerstelijnszone Houtland en Polder werken met Doclr, het computerprogramma van de Vlaamse overheid. Het systeem zorgt dat elke inwoner volgens de prioritaire doelgroepen wordt opgeroepen. Daar houden onze centra zich ook aan, bij het aanleggen van reservelijsten. Enkel wie om één of andere reden niet kon komen op het voorziene moment, krijgt een herkansing. Er worden geen bijkomende manuele lijsten aangelegd, alles verloopt momenteel via de oproepingstool van de Vlaamse overheid en dat blijkt zijn werk te doen.
Alle geleverde vaccins werden vlot geplaatst
Alle dosissen die tot op vandaag geleverd werden, konden vlot geplaatst worden. De problematiek van de ‘no-shows’ valt in de vaccinatiecentra van de eerstelijnszone Houtland en Polder gelukkig goed mee. We verwachten binnenkort een nieuwe toelevering, waardoor we vanaf 15 maart in
Torhout 700 en in Gistel 600 vaccins kunnen plaatsen.
“In vergelijking met de berichtgeving uit enkele andere centra, kunnen we alleen maar tevreden zijn. Uiteraard zouden we graag meer vaccins kunnen plaatsen, maar we merken in de toelevering van de vaccins dat we aan het opschalen zijn. Alleen maar goede vooruitzichten dus.”, zegt coördinator Lore Cortvriendt.
Bewonersbrief voor alle inwoners van de eerstelijnszone
De lokale besturen van Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Gistel, Ichtegem en Torhout roepen hun inwoners op om zich massaal te laten vaccineren. We streven met onze zone naar een vaccinatiegraad van ruim 70 procent. Vaccinatie is onze belangrijkste troef om deze pandemie onder controle te krijgen. Enkel als voldoende mensen zich laten vaccineren, kunnen we stukje bij beetje terug ons oude leven oppikken.


In dat kader versturen alle lokale besturen een bewonersbrief die in maart in de bus valt bij de inwoners van de 6 betrokken gemeenten. Daarin staat o.a. meer info over de bereikbaarheid van de vaccinatiecentra, hoe de vaccinatie in zijn werk gaat, wat je zeker moet meebrengen … Hiermee
hopen we onze inwoners nogmaals te stimuleren om zich te laten vaccineren en de vragen die ongetwijfeld leven zoveel mogelijk op te vangen.