Het Torhoutse speeldomein De Warande weer publiek toegankelijk na de zomervakantie !

Schepen van jeugd Lieselotte Denolf : het speeldomein De Warande is een echte trekpleister voor jong en oud. Nu de zomervakantie erop zit, is het speeldomein weer publiek toegankelijk op woensdag, zaterdag en zondag van 13 tot 18 uur. Op woensdag- en zaterdagnamiddag kan je daarnaast opnieuw terecht in de Warandebar!

Wie naar De Warande komt heeft het al gemerkt: kinderen kunnen er gemakkelijk urenlang hun hart ophalen in het grote speelbos of op de vele speeltoestellen. Als (groot)ouder kan je op woensdag- en zaterdagnamiddag in de Warandebar genieten van een koffie of iets fris terwijl de kinderen zich helemaal uitleven op het afgesloten domein. De bewoners van Tordale bedienen je met enthousiasme tussen 14 en 17 uur. De kantinewerking loopt van de paas- tot en met de herfstvakantie (niet tijdens de speelpleinwerking in de paas- en zomervakantie).

Samenwerking Lokaal Bestuur Torhout en vzw Tordale

Vzw Tordale is op verschillende manieren heel erg actief in onze stad, ook op De Warande! Het lokaal bestuur en de vzw slaan de handen verder in elkaar om mensen met een verstandelijke beperking volop te laten deelnemen aan het maatschappelijk leven.

Het engagement van Tordale reikt verder dan de kantinewerking. Zo engageren de bewoners zich om de toiletten proper te houden en een oogje in het zeil te houden. Ook in de wintermaanden komen ze wekelijks naar het domein om enerzijds van de rust te genieten en anderzijds het domein de nodige zorg toe te dienen. Zo gaan de bewoners van Tordale de strijd aan met afval op het domein en kunnen ze de stadsdiensten verwittigen als ze een probleem vaststellen.

“Als stadsbestuur zijn we heel tevreden over deze hernieuwde samenwerking. Mensen kunnen op deze manier nog meer genieten van de troeven die De Warande te bieden heeft én we werken tegelijk verder aan een inclusieve samenleving”, aldus schepen van jeugd Lieselotte Denolf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *