Het Torhouts publieksonderzoek naar beleving cultuur en zwembad

Voor Cultuurcentrum de Brouckere is het ondertussen een terugkerend iets, voor de dienst sport is het een primeur. Het Lokaal Bestuur Torhout schreef zich in voor het publieksonderzoek dat plaatsvindt in verschillende Vlaamse cultuurorganisaties en zwembaden.

Zowel Cultuurcentrum de Brouckere, als de dienst sport kregen de mogelijkheid om deel te nemen aan het publieksonderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau LMR-LOMV in samenwerking met diverse partners.

“Aangezien het onderzoek betrekking heeft op verschillende Vlaamse cultuurhuizen en zwembaden is de vragenlijst algemeen opgesteld, al hebben we ook de mogelijkheid gekregen om enkele specifieke vragen op maat van Torhout en de regio uit te werken”, aldus schepen van cultuur Lieselotte Denolf en directeur van Cultuurcentrum de Brouckere Aukelyn Allary. “Voor de enquête rond het zwembad hebben wij bijvoorbeeld enkele vragen opgesteld rond de verwachtingen over het nieuwe zwembad bij de burgers van Torhout en de regio”, vullen schepen van sport Rita Dewulf en diensthoofd sport Heidi Trio aan.

Het invullen van de vragenlijst gebeurt anoniem. Bovendien hoef je geen bezoeker te zijn om deze in te vullen. Ook mensen die geen gebruik maken van de diensten kunnen heel wat waardevolle informatie aanreiken. Een leuk extraatje is dat voor iedere enquête die ingevuld wordt, 1 m² regenwoud wordt gered én je kans maakt op leuke prijzen (zie hieronder).

De dienst sport en Cultuurcentrum de Brouckere krijgen na de deadline van het onderzoeksbureau niet enkel de gegevens van de eigen bevraging, maar krijgen ook inzage in de Vlaamse gegevens verkregen via andere deelnemende cultuur- en sportorganisaties. Deze waardevolle gegevens gebruiken de diensten vervolgens om hun werking te optimaliseren.

Cultuurcentrum de Brouckere

De publieksbevraging van Cultuurcentrum de Brouckere is beschikbaar vanaf 1 februari via www.cult22.eu/be/4477 en loopt tot en met 31 mei 2022. Wie deelneemt, maakt kans op één van de Bongo-bonnen ter waarde van 250 euro.

Zwembad

De publieksbevraging van het zwembad is sinds 3 januari beschikbaar via www.sport22.eu/be/8064 en loopt tot en met 30 juni 2022. Wie deelneemt, maakt kans op één van de sportpakketten ter waarde van 250 euro.