Het lokaal bestuur Torhout zet in op een zomers Doe-boekje, een Kinderdorp in het thema van de stadskernvernieuwing en een Superklusser Doe-Dag.

De stadskernvernieuwing is één van de grote en indrukwekkende projecten die deze legislatuur uitgevoerd wordt. Een project waarvoor we iedereen graag warm willen maken: groot en klein, jong en oud. Om de jongste Torhoutenaars aan te spreken, zet het lokaal bestuur in op een zomers Doe-boekje, een Kinderdorp in het thema van de stadskernvernieuwing en een Superklusser Doe-Dag.

Doe-boekje voor klussers van 5 tot 8 jaar

In de week van 21 juni – de laatste echte lesweek van dit schooljaar – krijgen alle kinderen die in Torhout schoollopen in het derde kleuter, het eerste en het tweede leerjaar een leuk Doe-boekje mee naar huis.

“Met dit boekje willen we jonge kinderen tijdens de zomervakantie op een ludieke manier meenemen in het verhaal van de stadskernvernieuwing”, legt schepen van informatie Lieselotte Denolf uit. “Dat doen we aan de hand van vier thema’s die essentieel zijn tijdens de stadskernvernieuwing: wegenwerken, verkeer, archeologie en milieu/groen. Elk van deze thema’s gieten we in toffe spelletjes en uitdagende proefjes die thuis makkelijk uitgevoerd kunnen worden.”

Geen boekje ontvangen? Kom gerust een exemplaar ophalen in het Vrijetijdshuis (Markt 1) of aan het onthaal van het Stadskantoor (Aartrijkestraat 11/B) en ga samen met de kinderen aan de slag!

De juiste antwoorden van de spelletjes worden eind juli bekendgemaakt op www.torhout.be.

Kinderdorp (21 juli) en Superklusser Doe-Dag (28 augustus)

Kunnen ze er niet genoeg van krijgen? Geen probleem want tijdens de zomervakantie organiseren we twee evenementen voor kinderen die volledig in het teken staan van de stadskernvernieuwing.

Het is al even geleden maar herinner jij je nog het jaarlijkse Kinderdorp? Nadat we vorige zomer niets konden organiseren, kan het dit jaar wel weer doorgaan. Op de Nationale Feestdag (woensdag 21 juli) kan je komen spelen in het centrum van Torhout. Dit jaar komt Circus Hoetchatcha met ‘De Kleine Kolonie’, een leuk speelconcept in het thema van de stadskernvernieuwing. Samen met andere kinderen moet je een dorp bouwen. Dat lukt enkel als je bouwmaterialen ruilt met de andere teams en verschillende gekkigheden uitvoert. Klinkt leuk toch? Je kan ook genieten van de gloednieuwe speelmobiel en een apenparcours.

Wil je deelnemen aan ‘De Kleine Kolonie’? Dan moet je je wel inschrijven. Er kunnen 50 kinderen deelnemen om het anderhalf uur. Je kan inschrijven voor een sessie om 16 uur, 17.30 uur en 19 uur. Hou www.visittorhout.be en Facebook in de gaten om in te schrijven!

Vanaf september wordt er een nieuw marktplein aangelegd in Torhout. Willen je kinderen (5+) hier graag iets over bijleren en ook zelf de handen uit de mouwen steken? Kom dan op de laatste zaterdag van de zomervakantie (zaterdag 28 augustus) naar de Superklusser Doe-Dag! We rekenen op hulp in vier onderdelen: wegenwerken, verkeer, archeologie en milieu. Kom rioolbuizen versieren of laat de kids samen met Zeppe en Zikki een fietsparcours afleggen. Kunnen ze een historische opgraving op onze werf vinden zonder deze te beschadigen? En maken ze ondertussen ook nog eens de beste beslissing voor het milieu en onze planeet? Dan maken ze naast een fantastische herinnering ook kans op een leuk aandenken! Reserveer je plaatsje via www.visittorhout.be.