Het Lokaal Bestuur Torhout ontvangt leerlingen van Klimaatmarsen – MOS-ketiers

 

Op 22 februari ontvangt het Lokaal Bestuur de MOS-ketiers en trekkers van de Torhoutse klimaatmars. Hiermee toont het Lokaal bestuur dat ze het klimaatdebat serieus neemt en via participatie wil werken naar een gezond klimaat.

 

De MOS-ketiers organiseerden op 12 februari tussen 12.30 en 13 uur een Klimaatmars in Torhout. Leerlingen van de MOS middenschool vertrokken vanaf hun school richting het vrijetijdshuis om vandaar verder te wandelen naar het stadskantoor.

 

De leerlingen kregen een warme ontvangst in het stadskantoor. Ze werden er ontvangen door de burgemeester, Kristof Audenaert, en schepen van Leefmilieu, Elsie Desmet. Tijdens deze ontvangst kregen de MOS-ketiers een uitnodiging om rond de tafel te gaan zitten. Het Lokaal Bestuur Torhout beseft immers dat stappen nodig zijn om het klimaat te beschermen en zo een goede toekomst van de jongere generatie te garanderen.

 

De MOS-ketiers worden uitgenodigd voor een rondetafelgesprek, dit op 22 februari omstreeks 12.30 uur in de Seminariezaal in het Stadskantoor (Aartrijkestraat 11/B).

 

Het Lokaal Bestuur Torhout wil hiermee een duidelijk signaal geven: samen willen we werken aan een sterk en doeltreffend klimaatbeleid.

 

“Dat jongeren hun stem laten horen in het klimaatdebat juichen wij als Lokaal Bestuur toe. Torhout zet in op klimaat en duurzaamheid, maar alles kan beter. We willen dan ook naar deze enthousiaste leerlingen luisteren en samen met hen zoeken hoe we hier in Torhout nog meer ons steentje kunnen bijdragen.”, vertelt schepen van Leefmilieu, Elsie Desmet.