Grote opendeur in provinciedomein De Palingbeek (Ieper) op zondag 9 september

Op zondag 9 september organiseert de Provincie West-Vlaanderen een ‘grote opendeur’ in provinciedomein De Palingbeek in Ieper. De toegang is gratis.

Programma opendeur
Van 11 uur tot 13.30 uur is er een picknick gepland. Bezoekers kunnen zelf hun picknick meebrengen of vooraf een hoevepicknick met streekproducten bestellen.
Tussen 11.30 uur en 12.30 uur is er livemuziek van ‘Refugees got talent’ op het binnenplein.

Vanaf 13.30 uur zijn er doorlopend tal van activiteiten, zoals demonstraties en workshops, een avonturenparcours, spel- en doe-opdrachten rond natuur en WOI, een demo met de sokkenbreimachine van 1914, natuurafdrukken maken met de drukpers, de sterrenwacht, een theaterwandeling enz.

Expo ‘600.000 beeldjes – 600.000 namen’
Daarnaast is het provinciedomein De Palingbeek nog tot november de stek voor de expo ‘600.000 beeldjes – 600.000 namen’. Tijdens de opendeur wordt deze plek dan ook in de kijker gezet. Oorlogsverhalen zitten subtiel verweven in de natuurrijke plekken.

De expo ‘600.000 beeldjes – 600.000 namen’ kadert in ComingWorldRememberMe, het beeldende kunstproject binnen GoneWest, het culturele programma van de Provincie West-Vlaanderen voor de herdenking van WOI en werd uitgewerkt door curator Jan Moeyaert (vzw Kunst) en kunstenaar Koen Vanmechelen.

Samenwerking met verschillende partners
De opendeur is een organisatie van de Provincie West-Vlaanderen, in samenwerking met onder andere Regionaal Landschap Westhoek, vzw Kunst, stad Ieper, AstroLAB IRIS, Spingroep De Wullekobbe, Natuurpunt Westland, In Flanders Fields Museum, Milieuboerderij De Palingbeek, Velt Westland, Bib Ieper en Vormingplus Oostende-Westhoek.

Praktisch – ‘Opendeur provinciedomein De Palingbeek’

Datum: zondag 9 september, van 11 tot 18 uur
Parking en onthaal:
– Bezoekerscentrum De Palingbeek, Vaartstraat 7 in Zillebeke
– Ter hoogte van cafetaria De Palingbeek, Palingbeekstraat 10 in Zillebeke
De toegang is gratis.

Picknick: Bezoekers kunnen zelf hun picknick meebrengen of vooraf een hoevepicknick met streekproducten bestellen. Dit kan tot en met dinsdag 4 september via de website. De prijs bedraagt 10 euro voor volwassenen en 7,5 euro voor kinderen.

[ www.west-vlaanderen.be/palingbeek ]