Goedgemutst schoolzwemmen in Vita Krokodiel

foto Middelkerke

Sinds de opening van het nieuwe zwembad Vita Krokodiel duiken alle Middelkerkse schoolkinderen weer wekelijks in het water voor hun regelmatige schoolzwembeurt. Geen overbodige luxe, want sinds de start van de coronacrisis kampen heel wat kinderen met een zwemachterstand. Voor de gelegenheid schenkt het gemeentebestuur een coole badmuts aan alle schoolkinderen die langskomen in Vita Krokodiel.

Eindelijk weer zwemuurtje

Wekelijks zakken tientallen Middelkerkse schoolkinderen af naar het nieuwe zwemcomplex voor hun zwemuurtje. Die leuke traditie kende door de technische defecten van het oude Duinenbad en de coronacrisis heel wat hindernissen. “Dan merk je dat de zwemkunde bij kinderen snel afneemt of dat je jonge kinderen niet snel genoeg kunt leren zwemmen.”

“Regelmatig zwemmen is van levensbelang voor kinderen”

Henk Dierendonck, schepen voor sport

Schoolzwemmen is prioriteit

Schepen voor sport Henk Dierendonck slaat de nagel op de kop. Nationale studies bevestigen dit vermoeden en de verschillende onderwijskoepels wijzen ook op dit gebrek. “Uiteindelijk is zwemvaardigheid en watergewenning bij kinderen een kwestie van levensbelang. Daarom maakten we er een zaak van om zo snel als mogelijk ons schoolzwemmen opnieuw op te starten. De snelle opening van Vita Krokodiel was een absolute must. Dankzij de inspanningen van de Vita Groep en onze lokale scholen konden we dat waarmaken.”

Badmuts als cadeautje

Uit dankbaarheid en als extra motivatie schenkt het gemeentebestuur een badmuts aan ieder schoolkind dat nu zijn schoolse duik in het zwembad neemt. “Dat was eigenlijk een afscheidscadeautje van het oude Duinenbad, dat door de plotse sluiting niet kon uitgedeeld worden. We schenken die met veel plezier hier in Vita Krokodiel.”