Gits, Nagelnieuwe Freinetschool ‘ De Kasteeltuin ‘ gaat van start!

De nagelnieuwe Freinetschool ‘De Kasteeltuin’ in Gits zet dan de deuren wagenwijd open voor kleuter en lagere schoolkinderen uit de buurt.

Meer en meer ouders voelen de noodzaak naar een ander soort onderwijs voor hun kind. Vanuit de Freinetpedagogiek is elk kind uniek,  we stimuleren de ontwikkeling vanuit deze eigenheid en hebben daarbij aandacht voor hoofd, hart en handen.

De school ligt op het domein van Dominiek Savio waar mensen met een beperking wonen, werken, leven en leren. Zo willen we met onze school, als autonoom geheel binnen deze setting, ook mee het inclusieverhaal van Groep Gidts ondersteunen. ‘Samen school maken’ met alle mensen die verbonden zijn aan de school is immers 1 van onze 5 duurzame pijlers waarop we de visie van onze school gevormd hebben.

Na twee jaar van voorbereiding en noeste arbeid willen wij op zaterdag 1 september iedereen uitnodigen op ons openingsfeest!

Het programma van deze dag ziet er als volgt uit:

Om 11 u is er een receptie met de plechtige opening van onze schoolgebouwen.

Daarna schuiven samen aan de feestdis waar we genieten van beenhesp met diverse groentjes & frietjes (voor de kinderen een frikandel) en klinken we op de toekomst!

Rond 14 u wekken we de middeleeuwen terug tot leven via workshops, demo’s en speelmomenten en eindigen doen we in ware volksdansstijl rond 17 u. Iedereen mag verkleed komen.

Kostprijs van de maaltijd volwassene: 18 euro, kind van 3 tot en met 12 jaar: 9 euro.

Om in te schrijven stuur je een mail naar wg.evenementenburo@gmail.com met vermelding van je naam, het aantal volwassenen en het aantal kinderen. Ook graag vermelden of er een vegetarisch alternatief moet voorzien worden. Inschrijven is pas definitief na betaling tegen 27 augustus op rekeningnummer: BE89 8917 9403 0185 met vermelding van naam en aantal volwassenen en aantal kinderen. Parkeren kan die dag op de parking vlak bij onze schoolgebouwen of op parking Schapenweide.