Gildhofkermis Lichtervelde

Het Gildhofcomité :

In eerste instantie wensen we de medewerkers van ons Gildhofcomite te bedanken die het zien zitten om, op voorstel van onze voorzitter Wim Craeymeersch, te verhuizen naar de Markt. Dit om de horeca een duwtje in de rug te geven.

Het gemeentebestuur danken we om de goedkeuring te geven om Lichtervelde-kermis en Gildhof-kermis “coronaproof” te laten doorgaan in het weekend van 26 en 27 september 2020. We gaan met ons Gildhofcomite een “coronaproof” Gildhofdorp oprichten op de Markt, waar de mensen die naar onze vier wielerwedstrijden komen kijken zullen kunnen genieten van een hapje en een drankje.

Dames-jeugd en junioren rijden op zaterdag en wielertoeristen en nieuwelingen op zondag ; telkens om 14u00 en 16u00. Ook het parcours van deze wedstrijden wordt aangepast (verlengd) omwille van het hoge aantal inschrijvingen van renners.

Er zullen “boules de Berlin” en “eclairs” te verkrijgen zijn van onze plaatselijke bakkers, droge worstjes van plaatselijke handelaars, enz… Ook de Lichterveldse horeca plukt een graantje mee via dit gebeuren, kortom, deze organisatie is voor iedereen een goede zaak.

Er zal op de Markt ook een beperkte kermis staan. Er is dus voor jong en oud wat te doen. Normaal gezien organiseren wij onze Gildhofkermis op het Gildhofplein, maar in deze coronatijden zijn wij uiteraard bereid om voor 1 jaar uit te wijken naar de Markt.

Hopelijk kan Lichtervelde dan ook dit gebaar appreciëren. Jammer dat we de grote tent van Lichtervelde dan toch niet konden krijgen, maar met kleinere tenten zal het ook wel lukken. Hierbij wensen we de gemeente dan ook nog eens van harte te danken voor de jarenlange steun. We hopen van harte dat iedereen ten volle zal kunnen genieten van deze “coronaproof” editie.