Gemeente Lichtervelde wint voor de vierde keer de 10.000 stappenclash

Maatregelen tegen COVID-19: Meer gestapt! 13 gemeenten uit Midden-West-Vlaanderen gingen in mei 2020 opnieuw de strijd aan tegen elkaar in een stappenclash: Houthulst, Kortemark, Lendelede, Lichtervelde, Lo-Reninge, Mesen, Meulebeke, Moorslede, Pittem, Poperinge, Tielt, Vleteren en Wingene. Het doel was om als gemeente – in verhouding tot het aantal 18-plussers in de gemeente – de meeste stappen te zetten. De maatregelen ter verspreiding van COVID-19 zorgden duidelijk voor een stijging in het aantal stappen. In het totaal werden er 321 462 186 gezet in 2020 tegenover 288 710 698 stappen in 2019. Er waren ook iets minder 10 procent extra deelnemers in 2020, nl. 1069 tegenover 978 in 2019.

Lichtervelde neemt revanche na tweede plaats vorig jaar.

De Lichterveldenaars namen duidelijk revanche en geraakten uiteindelijk het verst in de stappenstrijd, met de hete adem van de Mesenaars in hun nek. Goud voor Lichtervelde en zilver voor Mesen. Kortemark stootte op het laatste nippertje nog Moorslede van het podium en haalt zo brons. De stappenclash wordt georganiseerd door het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s. Logo staat voor lokaal gezondheidsoverleg. Zij overhandigen Lichtervelde op 15 juni om 11.30 uur, als organisator van de regionale stappenclash, de wisselbeker en fietstrapper op de binnenkoer van de Ploeg.

Margrietestappers helpen (nog altijd) mee!

Margrietestappers stippelden in deze tijden wandelingen uit. Zij wilden zo hun leden aanzetten om ‘gezonde kilometers’ te doen, niet te ver van hun ‘kot’. Alle Lichterveldenaren, die deelnamen aan de stappen-clash en andere toevallige recreanten kregen twee mooie routes voorgeschoteld. De start van 2 bepijlde routes, één van 5 en één van 8 kilometer vind je aan het infopaneel aan de kerk in de Hoogstraat. Voor de ‘echte fanaten’ is de combinatie van de 2 wandelparcours mogelijk. Na enkele weken wordt het parcours aangepast.