Gaat Lichtervelde voor een 5de overwinning ?

Stappenclash 2021: Gaat Lichtervelde voor een 5de overwinning?
Op 1 mei 2021 is het weer zover. 17 gemeenten uit Midden-West-Vlaanderen gaan opnieuw de strijd met elkaar aan in de regionale stappenclash.

In 2020 mocht Lichtervelde voor de 4e maal de beker in de lucht steken en wonnen we opnieuw een fietstrapper. Je kan de fietstrappers terugvinden op de woonzorgsite, aan de Pastorietuin, op het Gildhofplein en aan de Finse piste. Dit jaar krijgt de winnende gemeente naast de wisselbeker een pak signalisatiematerialen of een beweegvriendelijke ‘surprise’-cadeau.
Gezondheidswinst door te stappen
Stappen zorgt er voor dat je goed in je vel zit en fit in je hoofd blijft. Het geeft je energie, boost jouw mentaal welzijn, is goed voor je spieren en gewrichten en vermindert de kans op overgewicht, diabetes en verschillende soorten kankers.
Stappen kan je overal: thuis, op het werk, tijdens je verplaatsingen en in je vrije tijd.
Neem de trap in plaats van de lift, parkeer je auto iets verder, ga lunchwandelen, tuinier,… want elke stap telt.
Lijkt 10000 stappen onhaalbaar? Geen paniek, elke stap meer is een overwinning op zich. Hét ideale moment om nieuwe gewoontes te creëren.
Lichterveldse ereburger Gilbert Desmet als ambassadeur
Op 3 februari 2021 werd Gilbert Desmet 90 jaar. Gilbert is één van onze grootste wielerkampioenen (en de oudste gele truidrager nog in leven) en dit wou het gemeentebestuur niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Hij ontving uit handen van de burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn, en schepen van sport Els Kindt, het ereburgerschap.
Daarnaast wordt nu ook het sportcentrum naar Gilbert vernoemd. Naast fietsen is hij ook een fervent wandelaar. Wie anders dan Smetje kan dan beter onze gemeente vertegenwoordigen als ambassadeur om te verkondigen dat elke stap telt en iedereen kan deelnemen aan de Stappenclash?