Enkele activiteiten van basisschool De Valke Lichtervelde 

Op maandag 3 december brengt sinterklaas een bezoekje aan de leerlingen van De Valke.
De dag wordt zoals elk jaar gestart met een Sinterklaasontbijt. Om 9u30 komt de Sint aan. Hij brengt mooie klascadeaus mee en elk kind krijgt  een zakje Fairtrade chocolade.
De Sint zal eerst onze kleutertjes bezoeken. De leerlingen van het lager voeren ondertussen opdrachtjes uit voor hem, opdrachten die hij dag zelf verstuurd had per brief.
De kindjes van het eerste leerjaar zullen woordjes maken met letterkoekjes, de kinderen van het tweede oefenen een dansje met hun juf. Het derde en vierde leerjaar ontwerpt een nieuwe staf voor Sinterklaas en ze lossen een probleem op.
Sinterklaas wil een schoorsteen waardoor hij 4 pakjes kan bezorgen tot in 4 aparte slaapkamers in een huis,  zodat  de kinderen in dat huis niet moeten twisten over voor wie welk cadeau is.
De kinderen van vijf en zes kregen hun brief in het Frans. Sint vraagt of ze kunnen rappen zoals Coole Piet.

Na het bezoekje aan de kleutertjes, zullen we de resultaten bewonderen.

En, ook nu reeds graag Uw aandacht voor de planning van het oudercontact op 20 december .  Warme chocomelk wordt verkocht ten voordele van van de warmste week. Er loopt ook al een boekenverkoop. De opbrengst daarvan gaat naar Bednet.

De leerlingen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar werken momenteel hard aan hun eigen mini-onderneming. Tijdens het oudercontact zullen ze hun afgewerkte producten (kaarsen) verkopen.
Ook worden de verteltassen voor de kleuters voorgesteld aan de ouders.  Een verteltas is een tas met een prentenboek en heel wat spelletjes, puzzels, kleurplaten, handpoppen,… om de taalontwikkeling van de kleuters te activeren en hun wereld te verruimen. Op school wordt gewerkt rond  thema’s uit  prentenboeken en gaan we vanaf de peuterklas naar de bibliotheek, er is een mini-bib, er is een deelname  aan de voorleesweek, jeugdboekenmaand, gedichtendag, kinder- en jeugdboekenjury,… Ook worden de ouders betrokken in de werking want samen met hen wordt de school gemaakt.  Alle gezinnen krijgen de kans om de verteltassen (er zijn er op maat van alle kleuters) te ontlenen. Zo kunnen ze ook thuis met boeken aan de slag. De directie hoopt om zo de liefde voor boeken, verhalen en taal mee te geven en hun wereldbeeld maar ook hun fantasie verder te ontwikkelen.
Ook wordt verder hard gewerkt  aan de verteltassen voor de kinderen van het lager.
Meer info : www.devalke.be