Eerste Boxerwandeling aan de Belgische kust

Maarten Beelprez een vriendelijke 37 jarige man  uit Marke bij Kortrijk was zoals vele andere kerels en dames lid op Facebook van Boxer Madness.

Dit was een facebookpagina die over Boxerhonden ging waar mensen alles over en van hun geliefkoosde viervoeter kwijt konden. Maar het enigste nadeel was dat dit over alles wat zich in Nederland afspeelt.

Zo kwam Maarten ineens in contact mat een Belgische dame Christel Verbeeke uit Pervijze bij Diksmuide in contact. Christel en Maarten begonnen wat met elkaar te zenden en al gouw bleek dat er iets tekort was in België. Daarop besloot Maarten om een Belgische facebookgroep te open met de naam “Mijn boxer.”

En zo geschiede werd op 13 januari 2019 de wereld opengezet voor alle Belgische Boxerliefhebbers.

In een mum van tijd zaten ze al aan 120 leden.

Maarten besloot dan om ook eens iets in te richten na vraag van Christel dat het ook jammer is dat er altijd wandelingen zijn voor Boxers maar dit ook enkel in Nederland is en dat het eindelijk wat ver is om de hond zover in de auto te moeten laten zitten voor een gezamenlijke wandeling te maken.

 

Maarten had dan het gedacht om eens een wandeling te organiseren met de boxers op het strand van Raversijde. Maar door de weersomstandigheden kon dit op dat moment niet doorgaan. Maar Maarten gaf de moed niet op en organiseerde een tweede keer een wandeling maar nu aan het St- Lauwrijnsstrand in Westende.

De zon was van de partij en er waren een 15 tal Boxers van alle leeftijden en uit verre streken van in België. Er kwamen speciaal mensen af voor de wandeling vanuit Halle Kortrijk, Diksmuide, de kust . Dat de honden hun konden uitleven met hun soortgenoten is te blijken uit de foto’s.

Na een reuze wandeling op het strand en in de duinen was het even aan de baasjes om een lekker drankje te nuttigen op het terras van de surfclub.

Graag willen de baasjes de uitbater ook bedanken dat ze daar iets mochten nuttigen want het is niet altijd gemakkelijk om ergens iets te drinken met een viervoeter, laat staan als er dat 15 zijn.

Wie ook een Boxer heeft en geïnteresseerd is om zich aan te sluiten bij de facebookgroep kan zich aanmelden op “mijn boxer”.

Er wordt nog een wandeling gemaakt maar dan gaan ze namelijk het bos in met nadien misschien een BBQ om af te sluiten.