Drugslab ontdekt in Diksmuide

 Langs de IJzerdijk in Diksmuide heeft de Federale Gerechtelijke Politie een groot drugslaboratorium opgerold. Het gerecht deed de ontdekking in de kelders van café Dodengang. Vijf verdachten, onder wie de uitbater, werden opgepakt voor verhoor.

De ontdekking van het drugslabo is voor iedereen in de omgeving een verrassing. Het café is het enige in de ruime omgeving en werd door heel wat verenigingen gebruikt als clublokaal. Dat er – letterlijk – onder hun voeten een groot drugslab werd gerund, had niemand zich kunnen inbeelden. De politie en Civiele Bescherming waren woensdagmiddag lange tijd bezig met het ontmantelen van het lab, wat erop wijst dat het om een aanzienlijke omvang ging. Volgens de eerste berichten kon het gerecht verschillende ketels met bestandsdelen van drugs in beslag nemen. Het zou gaan om amfetamines en xtc. De actie startte dinsdagavond al met een huiszoeking. Daarbij werden er direct drie Nederlanders aangehouden.

De eigenaar van de zaak Strijkers is niet aan zijn proefstuk toe. Hij werd reeds veroordeeld voor drugshandel in Veurne in een tankstation.

Het afval van het lab kwam direct in de gracht achter het Café terecht. De Cevile bescherming kwam woensdag dan ook om de gracht in te dijken en het drugslab op te ruimen. Het parket van Veurne wil geen verdere commentaar geven om het onderzoek niet te schenden.