Diksmuidse jongeren duiken de zomer in met Roefel en Sunbeam

Twee evenementen die jaarlijks met stip in de agenda van heel wat jongeren staan zijn Roefel en Sunbeam. Leuke vooruitzichten want ze luiden meteen ook de zomervakantie in. Nog even zwoegen voor die examens en dan genieten maar! Roefel is er op zaterdag 22 juni, Sunbeam volgt op maandag 24 juni.

Roefel, Dag van het Kind op zaterdag 22 juni

Zit je in het basisonderwijs en woon je in Diksmuide? Dan kan je op zaterdag 22 juni komen roefelen in en rond het ontmoetingscentrum Ter Zaele, Hendrik Consciencestraat 7 in Beerst.

Van 10 tot 16 uur is er weer heel wat te beleven: blussen bij de brandweer, klimmen op de klimmuur, schminken, ponyrijden, knutselen en nog veel meer. Kiezen doe je de dag zelf. Wil je erbij zijn? Als je in Diksmuide school loopt, kun je via je school of je klas inschrijven. Is dat niet het geval, kom dan gewoon eens langs bij de stedelijke jeugddienst, bel of mail.

 

 

Start je zomer op het Sunbeam Festival

Nog even ploegen en sleuren om die leerstof te beheersen en daarna volgt een welverdiend Sunbeamfestival om de zomer in te zetten. Op maandag 24 juni om 12 uur eindigen de Diksmuidse secundaire scholen opnieuw gelijktijdig waarna de zeventiende editie van Sunbeam van start gaat op domein Zonnestraal.

Programma

De voorbije jaren wijzigde de invulling van het festival met een ruim aanbod aan animatie en beleving. Tijdens de komende editie wordt het aanbod verder uitgebreid met tal van nieuwigheden zoals een slangenbeleving, bean boozled beerpong, bumperballen, een rodeostier en diverse foodtrucks. Voor het muzikale programma werd er opnieuw een poll in de secundaire scholen georganiseerd waarbij we steevast lokaal DJ-talent een podium willen geven.

Line-up:

12.00 – 14.00 u: DJ Bruno        

(Björn Van Egroo woont in Diksmuide en studeerde in het VTI)

14.00 – 15.30 u: DJ Jésùs

(Ferre Gruwier woont in Houthulst en studeerde in het College)

15.30 – 16.30 u: NAFT  

(met trompettist Robbe Latré, opgegroeid in Diksmuide & KSA)

16.30 – 18.00 u: The Beathovens 

(Zannard Vandecasteele en Jibbe Vermander wonen in Diksmuide en studeren in ’t Saam campus Cardijn)

18.00 – 19.30 u: Alkaline ft. Mc Prophet   

(Lennert Grootaerd woont in Koekelare)

19.30 – 20.00 u: Jacin Trill   

(Nederlander en headliner)

20.00 – 22.00 u: DJ Bonny       

(Toon woont in Diksmuide en is uitbater van de General Store)

 

Attracties

De scholieren kunnen zich na de examens laten gaan op de rodeostier en opgaan in een beanboozled beerpong, waarbij ze een boontje moeten proeven met een verrassingssmaak. Zo kan je bij een bruine boon bijvoorbeeld verrast worden door de smaak van chocolade of die van hondenbrokken.

De opblaasbare reuzentwister geeft een originele draai aan de alom gekende spelklassieker en is een ideale plek om te chillen. Je kan je vrienden ook meenemen op de Flip-it en deze reuzenvierkant proberen om te kantelen. Je klimvaardigheden kun je tonen op de mobiele boulderrots onder begeleiding van een klimexpert. Een spelletje voetbal is ook mogelijk met de bumperballs onder begeleiding van de stedelijke sportdienst. Bij Ribbi’s tattoo’s raak je zeker versierd met een prachtige tijdelijke tattoo. Diegenen die liever een échte slang op hun arm willen, kunnen hun kans wagen bij de reptielenstand.

We voorzien opnieuw een loungehoek waarrond een aanbod van standhouders zoals de sponsors VIVES en BNP Paribas Fortis en non-profitorganisaties CAW Centraal West-Vlaanderen, REBUS en de stedelijke dienst duurzaamheid een aanbod voorzien. Er wordt opnieuw een vestiaire georganiseerd die wordt uitgebaat door de Chiro Keiem.

Duurzaamheid

Sunbeam trekt opnieuw de kaart van duurzaamheid bij de organisatie van het festival. Zo wordt opnieuw gewerkt met herbruikbare bekers en wordt de catering voor artiesten en medewerkers voorzien met lokale producten. Alle afval wordt gescheiden ingezameld en standhouders worden aangespoord om zo duurzaam mogelijk hun standen te organiseren. De bekers gaan netjes in het drankorgel.

Veilig feesten

Het Sunbeamfestival werkt al vele jaren succesvol met twee types armbandjes (-16- & +16-jarigen) en er worden geen sterke dranken geschonken. Het goedkoopste drankje is opnieuw niet-alcoholisch. Door een goede samenwerking met de hulpdiensten en de voorziene Rode Kruispost waren er de voorbije jaren nauwelijks incidenten.

Voorverkoop

Kaarten in voorverkoop kosten 6 euro, aan de deur 8 euro. Op volgende locaties zijn voorverkoopskaarten beschikbaar: BNP Paribas Fortis Diksmuide, stedelijke jeugddienst, Muziekclub 4AD, General Store, ‘t Brouwershuys en bij de leerlingenraden van de Diksmuidse secundaire scholen.