De zomer komt eraan en Torhout begint opnieuw te bruisen

Elsie Desmet, schepen van natuur en groen : ook de bloemen en planten in het centrum en op de wijken hebben de tijd van hun leven. Hier zetten we als lokaal bestuur bewust op in door middel van gevelbankjes, een bebloemingswedstrijd en meter- en peterschap van onze bloemenpracht.

Meer bank-contact in Torhout

Iedereen snakt ondertussen naar wat meer sociaal contact. In het centrum en op de wijken van Torhout zijn heel wat mooie groenzones waar je met je buitenbubbel kan afspreken. Wil je inspiratie? Kijk dan zeker op de website van Visit Torhout (www.visittorhout.be) waar een overzicht te vinden is van onze parken, bossen en speelpleintjes.

Ook een gevelbankje kan in deze tijden voor wat extra contact zorgen. Vraag jouw gevelbankje aan via www.torhout.be/gevelbankje. Wil je graag eens een gevelbankje uit testen? In onze demotuin aan het werfkantoor (Fraeysstraat 2A) staat een testexemplaar.

Laatste kans: schrijf je in voor de bebloemingswedstrijd

Als lokaal bestuur willen we onze stad letterlijk in de bloemetjes zetten. Daarom organiseren we ook dit jaar een bebloemingswedstrijd waaraan iedereen gratis kan deelnemen.
 
Je kan deelnemen in één van de volgende 6 categorieën:
de gevelversiering / geveltuin;
de voortuin (klein);
de voortuin (middelgroot);
de voortuin (groot);
de hoeveverfraaiing;
de ecologische voortuin.

Alle tuinen worden beoordeeld op de aanleg, het onderhoud, de kleur- en vormcompositie en de originaliteit van de beplanting. Landbouwbedrijven worden in hun geheel beoordeeld. Hierbij zijn inlijsting in het landschap en aandacht voor de toegang tot het bedrijf heel belangrijk.

Er is één enkele keuringsbeurt in het zomerseizoen. De datum ervan wordt niet bekendgemaakt.

Inschrijven kan nog t.e.m. zondag 27 juni 2021 via onthaal@torhout.be of rechtstreeks aan het onthaal in het Stadskantoor, Aartrijkestraat 11/B.

Iedereen die deelneemt, ontvangt een welverdiende prijs tijdens de prijsuitreiking in het najaar.

Heb je geen eigen tuin of geen groene vingers, maar geniet je tijdens je wandeling of fietstocht van een pareltje in de omgeving? Bezorg ons dan digitaal een foto en geef ook de juiste locatie van deze tuin door via onthaal@torhout.be. Zo kunnen we de bewoners van deze passagetuintjes ook eens in de bloemetjes zetten.

Bloemenpracht zoekt meter of peter: stel je kandidaat

Op de wijken werken we ondertussen al enkele jaren met meters en peters die op vrijwillige basis de bloemenpracht mee onderhouden. Voor de wijk Don Bosco en de wijk Maria Assumpta zijn we nog op zoek naar een meter of peter. Iets voor jou? Neem contact op met de dienst ruimte via ruimte@torhout.be of 050 22 11 39.

“Elk jaar opnieuw zetten vele Torhoutenaars hun beste beentje voor om hun voortuin, gevel of hoeve in een zee van bloemen om te toveren. Dit is puur genieten en zorgt voor een heel fleurige en aantrekkelijke stad. Misschien wil jij wel van deze bloemenpracht genieten vanop een Torhouts gevelbankje? Aarzel niet, ga zo’n bankje uittesten in het werftuintje en vraag er eentje aan. Samen met de jury van de bebloemingswedstrijd kijken we er alvast naar uit om straks de vele kleurrijke tuinen te mogen bewonderen. Doe zeker mee want iedereen heeft prijs”, zegt Elsie Desmet, schepen van natuur en groen.