De voorbereidingswerken voor de bouw van de fietsbrug in de Tinnenburgstraat te Torhout

Het Spoor 3-project krijgt steeds meer vorm. Nadat de fietstunnel in juni – onder grote belangstelling – ingeschoven werd, worden op dit moment de voorbereidingen getroffen voor de bouw van de fietsbrug in de Tinnenburgstraat.

Vlak voor en vlak na de zomerperiode werden de nutswerken ter hoogte van de spoorwegbrug uitgevoerd. Op 25 augustus werd de Tinnenburgstraat afgesloten, waarna het eenrichtingsverkeer zou worden ingevoegd. Door onvoorziene omstandigheden moesten deze werken tijdelijk stilgelegd worden, waardoor de voorbereidingswerken niet uitgevoerd konden worden.

Vanaf half november starten de voorbereidingen om de funderingspalen van de fietsbrug te plaatsen terug op.

Om deze werken vlot te laten verlopen, worden de werken zijde per zijde uitgevoerd. Hiervoor zal er tot en met maart 2022, voor verschillende perioden, eenrichtingsverkeer moeten ingesteld worden onder de spoorwegtunnel. Enkel op cruciale momenten zal de doorgang onder de brug volledig onderbroken worden.

Hoe ziet de planning van de werken eruit?

Op woensdag 10 november worden de funderingswerken uitgevoerd voor de bouw van de fietsbrug.

⦁ Tijdens deze werken is de doorgang onder de spoorwegbrug volledig onderbroken.
⦁ Gemotoriseerd verkeer en fietsers moeten omrijden via de Kasteelstraat, de Guido Gezellelaan, de Ganzevijverstraat, de Papebrugstraat, de Viaductstraat en de Elisabethlaan (of omgekeerd).

Vanaf maandag 15 november wordt er in de Tinnenburgstraat ter hoogte van de spoorwegbrug eenrichtingsverkeer ingevoerd.

⦁ Het eenrichtingsverkeer wordt ingesteld vanaf de zijde met de Tuinstraat. De gesloten rijrichting bevindt zich dus aan de zijde van de Elisabethlaan (zie plan hieronder).

⦁ Gemotoriseerd verkeer dat richting Ruddervoorde wil gaan, moet omrijden via de Elisabethlaan, de Viaductstraat, de Papebrugstraat, de Ganzevijverstraat, de Guido Gezellelaan en de Kasteelstraat.
⦁ Fietsers kunnen enkel te voet passeren met de fiets aan de hand. Tijdens de werken kan er geen aparte fietsstrook voorzien worden om fietsers in tegengestelde richting te laten fietsen.
⦁ Voetgangers kunnen blijven passeren onder de brug.
⦁ Zwaar verkeer dat de omleiding niet onder de spoorwegbrug Papebrugstraat kan nemen wordt omgeleid via de Rijselstraat en de Schavelarestraat naar de Ruddervoordestraat.

⦁ Dit eenrichtingsverkeer zal op verschillende momenten terug opengesteld worden. Tijdens deze momenten zal alle verkeer terug in beide richtingen kunnen passeren.
⦁ Het eenrichtingsverkeer zal voor verschillende perioden terug ingevoerd moeten worden en dit tot en met maart 2022.