De ‘ Vleermuizenavonden ‘ in het Zwin Natuur Park

Vleermuizenavonden op 1, 8 en 15 september in Zwin Natuur Park (Knokke-Heist)

Op zaterdag 1, 8 en 15 september organiseert de Provincie West-Vlaanderen ‘Vleermuizenavonden’ in het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist.

De avond start telkens om 20 uur. Zwingids en vleermuizenkenner Jan Talloen verwelkomt de bezoekers en geeft uitleg over vleermuizen. Bij zonsondergang neemt hij hen mee in het park. Met een batdetector gaan ze samen op zoek naar vleermuizen. De avond wordt afgesloten met een drankje en een snack.

De activiteit kost 12 euro per volwassene en 5 euro voor kinderen tussen 6 en 17 jaar. Inschrijven kan via de website www.zwin.be/vleermuizenavond. Het aantal inschrijven is beperkt tot 20 deelnemers per avond.

Echolocatie
Vleermuizen zijn bijzondere dieren. Ze gebruiken echolocatie om zich te navigeren en om voedsel te vinden in het donker. Via die techniek stoten ze ultrasone geluiden uit. Wanneer die tonen botsen tegen een prooi of een obstakel, vangen de vleermuizen de teruggekaatste echo op. Zo weten ze exact waar hun prooi zich bevindt of hoe ze zichzelf moeten bijsturen.

Een batdetector zet de ultrasone geluiden van de vleermuizen om in geluiden die hoorbaar zijn voor de mens. Op die manier kan het toestel de vleermuizen helpen lokaliseren.

Praktisch – Vleermuizenavonden

Data: zaterdag 1, 8 en 15 september, telkens om 20 uur (duur: 2,5 à 3 uur)
Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Léon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Prijs: 6 t.e.m. 17 jaar: 5 euro; vanaf 18 jaar: 12 euro

Inschrijven kan via de website www.zwin.be/vleermuizenavond. Het aantal inschrijven is beperkt tot 20 deelnemers per avond.

De activiteit is niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. Honden zijn niet toegelaten op de wandeling.

[ www.zwin.be ]