De Veurnse bermmeesters krijgen handige aanhangwagen te zien

Maandagavond kwamen heel wat Veurnse bermmeesters samen in Stadskantoor De Seylsteen. Ze kregen het prototype te zien van een aanhangwagen die ze binnenkort kunnen gebruiken om hun werk te verlichten.

Zwerfafval is voor veel mensen een doorn in het oog. Terecht, want het is hinderlijk, lelijk en kost de samenleving veel geld. Gelukkig zijn er in Veurne 38 bermmeesters aan de slag. Zij ruimen vrijwillig een ander zijn troep op.

Plastic flessen in de graskant, zakjes in de grachten, hondenpoep op het voetpad, frisdrankblikjes bij de zitbanken. Iedereen ergert er zich aan! Ondanks de aanwezigheid van vuilnisbakken vinden sommige mensen het toch nodig om hun zwerfafval te laten rondslingeren. De bermmeesters pakken het probleem aan en trekken er elke week op uit om Veurne netjes te houden.

Op zich zou de job van bermmeester niet moeten bestaan, want afval deponeren doe je gewoonweg altijd in een vuilnisbak. Maar dat gebeurt dus spijtig genoeg niet. Sommige bermmeesters gaan één keer per week op pad en verzamelen dan een volledige PMD- én restafvalzak.

Het stadsbestuur geeft logistieke ondersteuning aan de bermmeesters. Zo krijgen ze een fluohesje, handschoenen, een grijper en afvalzakken. Bovendien worden de bermmeesters ook verzekerd voor mogelijke arbeidsongevallen.

Om het werk flink te verlichten, zullen de bermmeesters binnenkort met een handig aanhangwagentje op pad kunnen gaan. Ze kregen gisterenavond alvast het prototype te zien.