De unieke cultuurvoorstelling die op zondag 12 december plaatsvindt in de kuip van het Torhoutse zwembad

Cie Pol & Freddy staat internationaal bekend om zijn vernieuwende en verrassende jongleervoorstellingen. Op zondag 12 december nemen de twee Brugse broers De Cuyper het tegen elkaar op … en dat in de kuip van het Torhoutse zwembad!

Dit wordt nu al de meest risicovolle match van het jaar, een voorstelling om nooit meer te vergeten. Alle codes van bekende, minder bekende en verzonnen sporten worden gebruikt. Een strenge scheidsrechter – een niet altijd even objectieve commentator – zorgt voor de nodige sfeer. Wie van beide broers verlaat als overwinnaar het strijdperk? En houden ze het tijdens de match droog?

‘Het zwembad van Torhout wordt één keer per jaar leeggemaakt voor groot onderhoud. Een unieke locatie voor een voorstelling, leek ons dat. De circusvoorstelling ‘De Cuyper versus De Cuyper’ van Cie Pol & Freddy en ons Torhoutse zwembad is een match made in heaven’, aldus directeur Aukelyn Allary en diensthoofd sport Heidi Trio.

‘Normaal speelt de voorstelling in een theaterzaal of buiten, maar Cie Pol & Freddy is even creatief als onze directeur van het cultuurcentrum en jongleert voor één keer in de Torhoutse zwembadkuip. We zetten de zwevende vloer op zijn hoogste punt en laten het water zakken tot er net onder. Hierdoor zal de ene kant van het zwembad een droge scène zijn, langs de andere kant een put met water. Het publiek kan de voorstelling volgen van aan de rand. ‘, aldus schepenen van cultuur en sport Lieselotte Denolf en Rita Dewulf.

Vanaf 18.00 uur voorziet ‘Torhout fietst tegen kanker’ een winterbar, die ook open zal zijn na de voorstelling.

Cie Pol & Freddy – De Cuyper versus De Cuyper

Wanneer? Zondag 12 december om 19 uur
Waar? Zwembad Torhout, Bruggestraat 14, 8820 Torhout
Tickets: 16 euro (basis)

Info & tickets: www.ccdebrouckere.be