De tweede editie van de Torhoutse Kindercarrousel

Schepen van kinderopvang Rita Dewulf : op woensdag 15 september vindt er voor de tweede keer een Kindercarrousel plaats, georganiseerd door het Huis van het Kind Torhout. Tijdens deze leuke namiddag voor (groot)ouders en kinderen tussen 0 en 12 jaar maak je kennis met de partners van het Huis van het Kind.

Een aantal diensten en organisaties die werken met kinderen (0 – 12 jaar) in Torhout slaan sinds 2017 de handen in elkaar en vormen samen het Huis van het Kind Torhout. Dit netwerk bestaat vandaag uit het Lokaal Bestuur Torhout, het Sociaal Huis, de Jeugddienst, Kind en Gezin, Kraamzorg De Wieg, de kinderopvanginitiatieven in Torhout, de Gezinsbond, het CLB, de Torhoutse basisscholen, CAW Noord West-Vlaanderen – afdeling Houtland en CAR Noordhoek vzw.

Het doel van het Huis van het Kind is om de bestaande dienstverlening in Torhout voor ouders en kinderen overzichtelijker en toegankelijker te maken. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat je als gezin altijd een antwoord krijgt op jouw vraag, gericht advies krijgt of doorverwezen wordt naar de juiste dienst of organisatie.

De partners van het Huis van het Kind slaan de handen in elkaar en organiseren op woensdagnamiddag 15 september voor de tweede keer een Kindercarrousel. De Kindercarrousel gaat door in de tuin van Club de B (‘s Gravenwinkelstraat 5). Bij regenweer gaat alles binnen door. Tijdens deze namiddag stelt het Huis van het kind hun werking aan (groot)ouders voor en brengt het hen in contact met de expertises van de verschillende partners. Elke partner staat er klaar om een antwoord te geven op al je vragen.

“Dit combineren we met een speelse en gezellige ontmoetingsnamiddag voor ouders (en grootouders) met hun kinderen. Tijdens de Kindercarrousel kan je genieten van leuke workshops en heel wat kinderanimatie zoals knutselen, een leeshoekje, volksspelen, een springkasteel … Iedereen krijgt een gratis drankje en versnapering en elk kindje gaat naar huis met een leuke goodiebag”, aldus schepen van kinderopvang Rita Dewulf.

Meer informative over het Huis van het Kind Torhout vind je op www.torhout.be/huis-van-het-kind, op www.facebook.com/huisvanhetkindtorhout of via mail naar huisvanhetkind@torhout.be.

We nodigen iedereen uit op de kindercarrousel op woensdag 15 september tussen 14 en 16.30 uur in de tuin van Club de B. Bij regenweer gaat alles binnen door.
Inschrijven is niet nodig. Iedereen is doorlopend welkom. Alle workshops en kinderanimatie zijn gratis en voor elk kindje hebben we een leuke goodiebag!