De Torhoutse week van het bos.

Elsie Desmet, schepen van toerisme : van 11 tot en met 18 oktober 2020 organiseert Agentschap Natuur en Bos weer de Week van het Bos. Ook Torhout neemt actief deel aan de leukste week van het jaar met tal van activiteiten. Je geniet zelfs al een dagje vroeger van natuur en bos in de Houtlandse hoofdstad tijdens de opening van het splinternieuwe Heksenpad en het vernieuwde Bosleerpad in Groenhove op zaterdag 10 oktober 2020.

Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan, dat is waar de Week van het Bos voor staat. Het belooft weer een leuk programma te worden dit jaar. Buiten spelen en op avontuur gaan in de natuur maakt ons gezonder én creatiever.

We starten de Week van het Bos een dagje vroeger in Torhout, namelijk op zaterdag 10 oktober. Om 14 uur openen we officieel het Heksenpad en het Bosleerpad. Zak af naar het Vissershuisje in Groenhove waar heksje Flora de kinderen zal laten kennismaken met deze nieuwe wandeling en leuke doe-activiteiten. Voor alle kinderen is er een attentie voorzien. Je ontdekt ook het vernieuwde Bosleerpad tijdens deze openingszaterdag.

Het drukke programma in Torhout wordt elk jaar mogelijk gemaakt dankzij een handvol partners van het lokaal bestuur. Zo kunnen kinderen op zondag 11 oktober deelnemen aan de gratis, begeleide kids-mountainbiketocht, georganiseerd door de Koareltjes van Wijndaele.

Op maandag 12 en dinsdag 13 oktober kan je op verkenning gaan in Groenhovebos met zuster Marie-Dominique. Laat je verrassen door 33 hectare groendomein en interessante verhalen. Afspraak om 10 uur op de parking van het Diocesaan Centrum Groenhove.

Woensdagmiddag 14 oktober staat dan weer volledig in het teken van de jongsten. Om 14.30 uur start in Wijnendalebos de boskofferwandeling, een leuke en vooral leerrijke wandeling voor jong en oud. Op datzelfde moment vindt in Groenhovebos een Bushcraftnamiddag plaats. Kinderen vanaf 9 jaar zijn er van harte welkom om 13.15 uur op de parking, recht tegenover de manege. Vuur maken, een hut bouwen, op een veilige manier met een mes werken,… Je leert het hier allemaal!

En ooit al gehoord van ‘lepelsnijden’ met een tak, een bijl en 2 houtsnijmessen?
Kom het zelf ontdekken op donderdagavond 15 oktober tijdens de demo-avond ‘lepelsnijden’, waarbij lepelsnijder Harald Lamon je alles vertelt over zijn liefde voor het hout en andere sprokkels.

Om de Week van het Bos af te sluiten voorziet Natuurpunt op zaterdag 17 oktober opnieuw een sprookjeswandeling in Don Bosco met afsluitend een drankje. Op zondag 18 oktober is er nog een sessie bosbaden in Domein d’ Aertrycke waarbij Lieve Maeckelbergh je meeneemt op pad en je laat onderdompelen in de sfeer van het bos.

Voor alle details van de activiteiten en het programma, verwijzen we je graag door naar www.visittorhout.be. Voor alle activiteiten zijn inschrijvingen steeds verplicht.

“Het belooft weer een fantastische Week van het Bos te worden in Torhout! Voor jong en oud valt er van alles te beleven tijdens deze ongelooflijke week. Ga mee op stap met Heksje Flora of leer meer over het bos tijdens de boeiende boskofferwandeling of langsheen het vernieuwde Bosleerpad. Ontdek het bos vanop de fiets. Overleven in een bos, een kamp bouwen, vuur maken of een houten lepel snijden,… Het bos heeft zoveel te bieden! Wil je de bomen en het bos voelen en horen? Neem dan zeker deel aan het bosbaden. Nog nooit zal je zo genoten hebben van onze Torhoutse bossen tijdens deze Week van het Bos! Kom zeker af”, vertelt Elsie Desmet, schepen van toerisme.