De Torhoutse week van de mobiliteit.

Schepen van mobiliteit Elsie Desmet : mobiliteit staat hoog op de agenda in Vlaanderen. Nog altijd verliezen we met zijn allen veel tijd in de file en is de luchtkwaliteit niet wat ze moet zijn. Tegelijk zijn er vandaag meer mogelijkheden en alternatieven dan ooit. De Week van de Mobiliteit is hét ideale moment om oplossingen tastbaar te maken en te experimenteren!

De week van 16 tot 22 september staat dit jaar in het teken van duurzame mobiliteit. Ook het Lokaal Bestuur Torhout zet haar beste beentje voor om duurzame mobiliteit te promoten tijdens de Week van de Mobiliteit. Zo organiseert het een gratis fietslabelactie, een infoavond rond de nieuwe elektrische deelfietsen en een inspiratieavond duurzaam vervoer.

Voorkom fietsdiefstal en laat je fiets gratis labelen

Van maandag 13 september tot en met vrijdag 17 september kan je terecht in het Fietspunt van Torhout (naast het station) om je fiets gratis te laten labelen. Het labelen gaat door in de overdekte fietsenstalling aan de voorkant van het station.

Het Fietspunt is open van 8 tot 9 uur en van 15.15 tot 16.15 uur. Op woensdag 15 september is een extra lange opening voorzien tot 18.00 uur. Vergeet je identiteitskaart niet!

Maak kennis met de elektrische deelfietsen

Op zoek naar een elektrische fiets die je voor een bepaalde periode kan huren? Dan ben je in Torhout aan het juiste adres! Aan de voorkant van het station vind je sinds dit voorjaar enkele elektrische deelfietsen terug. De vloot bestaat uit 5 elektrische damesfietsen en 1 elektrische bakfiets met 4 kinderzitjes.

Benieuwd hoe het deelsysteem werkt? Wil je de deelfietsen even testen of heb je nog vragen?

Kom op donderdag 23 september van 18 tot 19 uur naar het Fietspunt (naast het station) en maak kennis met onze elektrische deelfietsen tijdens een speciale infoavond. Vooraf inschrijven is niet verplicht.

Inspiratieavond duurzame mobiliteit

Samen met Cool Electro Cycles, DATS24/Colruyt Group en CoopStroom organiseert het lokaal bestuur op donderdagavond 7 oktober van 17 tot 20 uur een gratis inspiratieavond duurzame mobiliteit. Het doel: mensen bewuster maken van hun mobiliteitsbehoefte en inspireren hoe ze zich duurzamer kunnen verplaatsen

De inspiratieavond bestaat uit een informatief gedeelte en een actief gedeelte waarbij de deelnemers gratis testritten kunnen maken met e-bikes, e-scooters, elektrische voertuigen, CNG-wagens, hybride wagens en/of waterstofwagens. Voor alle deelnemers voorzien we een hapje en een drankje.

Inschrijven is verplicht en kan vóór 30 september via ruimte@torhout.be.

Word één jaar gratis lid bij Blue-bike op autoloze zondag

Maar dat is niet alles: het lokaal bestuur ondersteunt ook de campagne van Blue-bike, de bekende blauwe fietsen die je terug kan vinden aan de voorkant van het station.

Iedereen die zich op zondag 19 september (autoloze zondag) registreert op www.blue-bike.be krijgt één jaar gratis lidmaatschap ter waarde van 12 euro cadeau. Gratis en voor niets!

Als inschrijver moet je hiervoor niets doen buiten je registreren. De korting wordt automatisch na inschrijving toegekend.

“De Week van de Mobiliteit is misschien ook voor jou wel hét moment om eens duurzame vervoermiddelen uit te testen. Het hoeft niet altijd jouw eigen auto te zijn waarmee je je verplaatst. In onze stad kan je reeds gebruikmaken van heel wat duurzamere alternatieven. Probeerde je al een elektrische deelfiets of de elektrische deelbakfiets? Maakte je al gebruik van één van onze deelwagens? Mogelijkheden genoeg, dus waarom eens niet uittesten tijdens deze bijzondere week?”, zegt Elsie Desmet, schepen van mobiliteit.
 
Wil