De Torhoutse lokale helden

Op vrijdag 26 april 2019 zet Poppunt in heel Vlaanderen en Brussel lokaal muzikaal talent in de schijnwerpers. Dat is in Torhout niet anders: van 16 uur tot 1 uur kan je terecht in het voormalige belastinggebouw op de Burg voor een gezellige babbel, een lenteterras, een expo, een pop-upplatenwinkel & heel wat Lokale Helden!

Verrassende locatie
Tijdens vorige edities was het dakterras van het stadskantoor de locatie bij uitstek. Dit jaar werd opnieuw gezocht naar een verrassende locatie, en met succes! Op 26 april bivakkeren de Lokale Helden in het voormalige belastinggebouw op de Burg. Het gebouw staat al enkele jaren leeg maar opent voor dit muziekfeest nog eens haar deuren. Wees gerust, deze keer kan je langskomen zonder je belastingpapieren!

Breder dan enkel bands
Torhout is toe aan haar 3e editie ‘Lokale Helden’. Dit jaar wordt ook net dat tikkeltje anders: de focus op lokale bands wordt opengetrokken naar iedereen die met muziek bezig is. Zo kan je er terecht voor een expo van lokale helden Christophe ‘Pix By Kriz’ Brysse & Marijke Debusschere. Daarnaast wordt ook een pop-upplatenwinkel voorzien door lokale platenboer Topdisc, die speciaal voor de gelegenheid ook even meeverhuist naar het voormalige belastinggebouw. Artistiek tekentalent zetten we in de kijker door hen live hun creatieve ei te laten leggen. Naast dit alles kan je tijdens deze avond natuurlijk ook genieten van het kruim van de Torhoutse muziekscene, al dan niet in combinatie met een gezellige babbel op het lenteterras achteraan het gebouw!

Oproep! Open call!
Op zondag 17 maart eindigden de inschrijvingen voor onze open call. Muzikaal talent van alle slag mocht zich inschrijven & daaruit selecteerden we Planeet 9, Blain. Elektronische acts vonden we met Balter., Loweed en Gøssens.

“Voor de editie 2019 hebben we een unieke locatie en een gevarieerd programma met talent van eigen bodem waar we trots mee uitpakken.  En speciaal voor onze jongeren uit het middelbaar beginnen we op vrijdag om 16 uur.  Alle ingrediënten zijn m.a.w. voorhanden om er een topeditie van te maken!”, aldus een enthousiaste schepen van jeugd en cultuur Lieselotte Denolf.