De Torhoutse fietslabelactie

Wil je, je fiets beschermen tegen diefstal? Laat je fiets dan zeker gratis labelen. Van maandag 22 juni tot en met vrijdag 26 juni opent het Fietspunt naast het station opnieuw zijn deuren om fietsen te labelen.

Het Fietspunt is telkens open van 8 tot 9 uur en van 15.15 tot 16.15 uur. Op woensdag 24 juni is er in de middag een extra lange opening tot 18 uur.

“Fietsen is gezond, fietsen is leuk, fietsen is goed voor het milieu, kortom fietsen is tof! Ook het coronavirus heeft er voor gezorgd dat meer mensen de fiets hebben ontdekt. Meer en meer mensen trekken er graag eens op uit met hun fiets of fietsen naar hun werk of doen boodschappen met de fiets. Zorg dat je fiets herkenbaar is. Laat hem labelen zodat mogelijke geïnteresseerden worden afgeschrikt. Mocht iemand er toch in slagen met jouw fiets ervandoor te gaan, dan kan de politie hem gemakkelijker aan jou terugbezorgen dankzij het unieke nummer”, zegt schepen van mobiliteit, Elsie Desmet.

Door de coronacrisis werden extra veiligheids- en hygiënemaatregelen genomen op het Fietspunt. Zo zullen de fietsen, als het weer het toelaat, buiten gelabeld worden, wordt er eenrichtingsverkeer voorzien en vragen we aan mensen die langskomen om zelf hun rijksregisternummer voor te lezen. Vergeet dus zeker je identiteitskaart niet als je langskomt.