De prijsuitreiking van de Torhoutse Week van het Bos.

Elsie Desmet, schepen van natuur , groen en toerisme : van 10 tot en met 17 oktober 2021 vond opnieuw de leukste week van het jaar plaats in Torhout, de Week van het Bos. Wie op ontdekkingstocht en avontuur ging in onze bosdomeinen maakte kans op een prachtig verrassingspakket.

De geur van gras en bomen, klimmen op speeltuigen en springen over beken, kampen bouwen, rollen in het zand en groene knieën,… Velen deden het tijdens de Week van het Bos. Want bossen vormen dé ideale plek bij uitstek voor kinderen!

Naast de vele activiteiten die zijn doorgegaan tijdens de Week van het Bos kon je ook zelf op avontuur in onze drie bosdomeinen.

Vind de 9 bosdieren en win een prijs!

Tijdens de Week van het Bos waren er 9 nep-bosdieren verstopt in de drie Torhoutse groendomeinen (Wijnendalebos, Domein d’ Aertrycke en Groenhovebos). Op elk dier stond een letter. Met alle letters kon je een woord in elkaar puzzelen. Wie het woord vond en het ons bezorgde, samen met een zotte foto met zijn of haar lievelingsdier, maakte kans op een prachtig geschenk.

Op vrijdag 12 november 2021 vond de prijsuitreiking plaats.

Fien Cremer, 7 jaar en woonachtig in Torhout (Wijnendale), stuurde haar zotte foto bij de vos door samen met het juiste woord: vleermuis. Ze ontving een leuk verrassingspakket met o.a. het bosboek erin.

Ook alle andere deelnemers ontvangen een cadeautje.

“Fien is super enthousiast over het bos en zotjes op de foto staan, daar heeft ze het niet moeilijk mee. Ze kon niet wachten om te snuisteren in haar bosboek en beloofde om ons alles van naaldje tot draadje te vertellen eens ze het boek uit heeft gelezen. Veel leesplezier, Fien”, vertelt Elsie Desmet, schepen van natuur, groen en toerisme.