‘ De Nacht van de Nacht ‘ in Sluis

 

 

Laat het donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 27 oktober 2018. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Ook de gemeente Sluis doet mee aan de Nacht van de Nacht!

 

Op 27 oktober 2018 vindt er van 19.30 tot 20.30 uur een rondleiding plaats door het verduisterde Belfort in Sluis met een hapje en drankje. De rondleiding is inclusief een bezoek aan de tentoonstelling Alien Art van astronoom/kunstenaar Vincent Icke met het heelal en hemellichamen als inspiratiebron. En inclusief een herbeleving van het verhaal van zeerover Jan Sipanje. Hij zat maandenlang gevangen in de gevangenis van de raadskelder, werd daar gemarteld en op water en brood gezet. Volgens sommigen is hij in het Belfort overleden en spookt zijn geest ’s nachts door het Belfort. Aanmelden kan voor 24 oktober 2018 via rvandoeselaar@gemeentesluis.nl. Er is plaats voor maximaal 25 personen.

 

De Nacht van de Nacht is een evenement dat wordt georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties en vindt dit jaar voor de veertiende keer plaats.