De Lichterveldse klimaattafel

De groep “Klimaatoverleg Midwest”, bestaande uit Ingelmunster, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Ruiselede, Tielt en Wingene, werkt dit jaar opnieuw samen met WVI een klimaatactieplan uit als opvolger van het bestaande energieactieplan. De inspiratie voor acties wordt ditmaal niet enkel gezocht achter een bureau, maar ook bij de inwoners zelf.

Wil je actie ondernemen om je energiefactuur naar beneden te krijgen?
Heb je goede ideeën om het verkeer in je buurt veiliger te maken?
Geniet je van groen in je gemeente en ken je een geschikte plek voor een tikkeltje extra?
Wil je de problemen van net teveel of net te weinig water aanpakken?

Onder het motto “niet saai of ver van je bed” wordt iedereen opgeroepen goede ideeën te delen via de klimaattafel die per gemeente georganiseerd wordt. Thema’s die aangesneden worden zijn wonen, mobiliteit en leefomgeving.

Tijdens deze klimaattafel wordt per groep, per tafel gedebatteerd over deze onderwerpen, met de bedoeling ideeën aan te brengen, die kunnen meegenomen worden in een actieplan.

In Lichtervelde wordt deze avond georganiseerd op maandag 13 mei in de Schouw. Er wordt gestart om 19.30 en eindigt om 21.30 uur.

Indien men wenst deel te nemen aan de klimaattafel kan men zich inschrijven via https://www.lichtervelde.be/klimaattafel