De koers komt thuis in Torhout


In aanloop naar het WK Wielrennen zet Sport Vlaanderen in op de campagne “De koers komt thuis” waarbij ze via lokale acties in heel Vlaanderen zoveel mogelijk mensen op de fiets wil krijgen. Ook in Torhout valt heel wat te beleven!

Zo is er de WK fietsroute. Deze 40,3 km lange fietstocht doet heel wat leuke Torhoutse fietswegen aan en verbindt de drie WK punten van Torhout:

De steilste helling: ‘t Hoge
De stevigste kasseistrook: de oprit van het provinciedomein d’Aertrycke (met dank aan de provincie West-Vlaanderen)
En het mooiste plekje: Torwoud

De fietsroute kan je met GPS-coördinaten downloaden of je kan de routebeschrijving downloaden en afdrukken. Je vindt ze op “Route You”. Klik op recreatieve fietsroutes en zoek naar WK_Torhout_fietsroute.

Het leuke aan dit project is dat zowat elke gemeente deelneemt en een eigen WK fietsroute heeft met een helling, een kasseistrook en een mooiste plekje. Zo kan je van de ene gemeente naar de andere fietsen en je eigen traject samenstellen.

In de toekomst kijken we om de WK fietsroute op te nemen als definitief bewegwijzerde fietsroute.

“Voor de wielerfanaten die van uitdagingen houden: er zit een Strava segment op ‘t Hoge waarbij de uitdaging is om zo snel mogelijk ‘t Hoge op te fietsen. Wie wordt King of Queen of the Mountain van ‘t Hoge? Wie weet treedt deze King of Queen in de voetsporen van Julie Van De Velde of Mauri Vansevenant, dat zou fantastisch zijn! Natuurlijk kan je deze fietsroute ook met het hele gezin fietsen als leuke sportontspanning”, zegt schepen van sport Rita Dewulf.

Daarnaast organiseert Sport Vlaanderen ook een #dekoerskomtthuis-fotochallenge waarbij je een gekke foto op Instagram moet posten bij één van de drie WK punten die aangeduid zijn met een bord. Voor wie geen gebruik maakt van Instagram bestaat er ook nog een ander kanaal om deel te nemen. Wanneer je jouw foto publiek zet en er de juiste hashtag aan toevoegt vóór 12 september, maak je kans op één van de leuke WK prijzen. Sport Vlaanderen maakt de winnaars van de challenge bekend op 14 september. Er is een categorie voor gezinnen, voor wielertoeristen, voor bedrijven en voor organisatoren.

Meer informatie over de fotochallenge vind je terug op https://www.sport.vlaanderen/de-koers-komt-thuis/dekoerskomtthuis/

Daarnaast voorzien we nog enkele andere leuke activiteiten in het kader van “De koers komt thuis”, waaronder een loopfietsjesrace en een initiatie fietsen voor de allerkleinsten. Het lokaal bestuur denkt ook aan haar personeel en daagt hen uit om met de fiets naar het werk te komen in september. Meer informatie hierover volgt later.

“Vanuit de dienst toerisme trekken we dit seizoen volledig de kaart van de fiets met maar liefst 5 spiksplinternieuwe fietsroutes. Met het WK wielrennen voegen we er graag nog een extra, uitdagende fietsroute aan toe! Spring op je fiets en voel je een echte coureur die de mooiste en meest uitdagende plekjes van onze stad ontdekt. Meer fietsplezier vind je op www.visittorhout.be/fietsen”, zegt Elsie Desmet, schepen van toerisme.