De gratis fietslabelmomenten 2022 in Torhout.

Wil je, je fiets beschermen tegen diefstal? Laat je fiets dan zeker gratis labelen. Ook in 2022 voorziet het lokaal bestuur opnieuw enkele gratis labelmomenten.

In 2022 kan je je fiets laten labelen tijdens volgende momenten:
van maandag 28 maart tot en met vrijdag 1 april.
op zondag 29 mei (tijdens Feest in ‘t Groen, als de coronamaatregelen dit toelaten).
van maandag 20 juni tot en met vrijdag 24 juni.
van maandag 12 september tot en met vrijdag 16 september.

De labelmomenten vinden telkens plaats in het Fietspunt, aan de fietsenstalling aan de voorkant van het station in de Viaductstraat.

Het Fietspunt is tijdens de labelmomenten open van 8 tot 9 uur en van 15.15 tot 16.15 uur. Op woensdagen 30 maart, 22 juni en 14 september is er een lange opening voorzien tot 18 uur.

Je fiets labelen is gratis. Het enige wat je nodig hebt is je identiteitskaart. Vergeet deze dus zeker niet mee te nemen!

“Fietsen is gezond, fietsen is leuk, fietsen is goed voor het milieu, kortom fietsen is tof! Ook het coronavirus heeft er voor gezorgd dat meer mensen de fiets hebben ontdekt. Meer en meer mensen trekken er graag eens op uit met hun fiets of fietsen naar hun werk of doen boodschappen met de fiets. Zorg dat je fiets herkenbaar is. Laat hem labelen zodat mogelijke geïnteresseerden worden afgeschrikt. Mocht iemand er toch in slagen met jouw fiets ervandoor te gaan, dan kan de politie hem gemakkelijker aan jou terugbezorgen dankzij het unieke nummer”, zegt schepen van mobiliteit, Elsie Desmet.