De gemeente Lichtervelde ondertekent bomencharter

Het planten van bomen verhoogt de opname van CO2. Bomen bieden bovendien bescherming tegen de gevolgen van de klimaatverandering, zorgen voor een betere luchtkwaliteit, bevorderen de gezondheid, natuurbeleving en biodiversiteit. De gemeente Lichtervelde zal op donderdag 12 maart 2020 het bomencharter ondertekenen en formaliseert het engagement om meer bomen te planten op Lichtervelds grondgebied.

Eén boom per gezin tegen 2030 De gemeente Lichtervelde streeft er naar 2000 bijkomende bomen te bekomen op het grondgebied van de gemeente in de periode 2019-2024 en bijkomend 2000 bomen tegen 2030. In het kader van de beleidsdoelstelling 2: “een duurzame gemeente met aandacht voor de groene omgeving en het klimaat” streeft de gemeente er naar 1 extra boom per gezin te bekomen – op openbaar en privéterreinen tijdens de duurtijd van het Burgemeestersconvenant. Het planten van 4000 bomen zorgt voor een CO2-reductie van om en bij de 100 ton.

Samenwerking – kennisdeling

De partijen die het gemeentelijk bomencharter ondertekenen streven naar samenwerking, kennisdeling en geïntegreerde communicatie op lokaal en bovenlokaal niveau met betrekking tot het planten van bomen.