De Boulevard van Schoonheid en Troost in Terneuzen.

Aanstaande zaterdag, 3 juli, opent in Terneuzen de Boulevard van Schoonheid en Troost. De Boulevard van Schoonheid en Troost is ingericht met de beelden van het Vlaamse Kunstenaarscollectief onder leiding van Joseph Pannecoucke en met de borden en vlaggen van Schoonheid en Troost onder coördinatie van Ramon de Nennie (docent Toonbeeld  / decreet-concreet) en Iris v’t Bosch (#Loods32).

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Terneuzen en Provincie Zeeland die we veel dank verschuldigd zijn. De Boulevard van Schoonheid en Troost is te bekijken van zaterdag 3 juli tot vrijdag 3 september 2021 op de Scheldeboulevard van Terneuzen. In deze periode vinden diverse aanvullende culturele activiteiten van Toonbeeld plaats in de binnenstad.

Tegen het machtige decor van de Westerschelde staan ze opgesteld en opgehangen, de beelden, de borden en de vlaggen. Alle als kunstwerken op zichzelf, gezamenlijk als een mooie compositie die onze verbeelding stimuleert; het verbeelden op “De Boulevard van Schoonheid en Troost”.

Geen beter moment voor dit thema dan tijdens deze 21e editie van deze kunsttentoonstelling. Na de afgelaste editie 2020 vinden we elkaar dit jaar in de intrinsieke schoonheid van de kunst en de troost die kunst biedt in tijden van crisis.

We zijn ongelooflijk blij en trots dat we op de boulevard een podium bieden aan meer dan 60 kunstenaars uit Zeeuws-Vlaanderen, overig Zeeland en Vlaanderen. Zoek ze op via internet, zoek ze op in hun ateliers en in de galerieën. Bekijk hun kunst, verwonder je, verbaas je, verbijt je. Geniet van hun werk, laat ze op je inwerken of haal je schouders erover op, het mag allemaal. Maar waardeer de kunsten, heb de vrije geesten lief. Ze brengen ons schoonheid en troost en een mens kan nu eenmaal niet zonder.