De 4de editie van ‘ Land of Love ‘ in Torhout

4De editie Land of Love – 2 dagen met camping – Voorverkoop vanaf 15/01
Na 3 heel succesvolle edities van het muziekfestival Land of Love in Torhout maken de organisatoren bekend dat ze het festival blijven uitbreiden. Komende zomer zal de 4de editie van Land of Love terug plaatsvinden op de terreinen langs de Steenveldstraat. De organisatie hoopt voor de 4de maal op rij het bordje uitverkocht te kunnen plaatsen aan het festival, en breidt weer stevig uit.

Vorig jaar haalde het festival de kaap van 7.500 bezoekers, wat voor de organisatoren een nieuwe mijlpaal betekende. Ze denken er dan ook nog niet aan om het hierbij te houden. Het team is erg gedreven om het festival verder uit te breiden en de lat opnieuw hoger te leggen.

Niet 1 maar 2 festivaldagen
In het laatste weekend van augustus gaan de poorten van het festival voor het eerst ook op vrijdag open. De eerste vindt een pre-party plaats, naar aanloop van de eigenlijke festivaldag. Hierbij zal de grote retro tent met een capaciteit van 2000 personen omgetoverd worden tot een heuse discotheek onder de noemer “5napback and friends”. Diverse artiesten en genres zullen aan bod komen, met als absolute toppers de Nederlandse JeBroer en retro-legend Yves Deruyter. De rest van het programma wordt deze avond door de organisatie bekend gemaakt op hun sociale mediakanalen.

Camping onmisbaar
Gezien de vraag naar overnachting stijgt en Land of Love tevens feestvierders van verdere regio’s lokt, is een camping de 2de logische nieuwigheid voor. Vanaf vrijdag 16u tot zondag 12u zullen mensen met een campingticket kunnen verblijven op een boogscheut van de festivalweide. Campingtickets zullen 10 euro kosten voor het hele weekend en zijn beperkt in aantal. De camping zal voorzien worden van de nodige faciliteiten zoals toiletten, douches, een bar,…

Voorverkoop vanaf 15/01 – 18u
Ondanks de toenemende productiekosten blijft de prijs voor tickets voor het festival dit jaar ongewijzigd. Een entreeticket zal opnieuw € 45 kosten, wat met 5 podia en meer dan 50 artiesten zeker een concurrentiële prijs blijft. De prijs voor de preparty op vrijdag bedraagt 20 euro. Combitickets voor vrijdag + zaterdag gaan de deur uit voor 60 euro.
Belangrijk om weten is dat de voorverkoop reeds start volgende week woensdag 15 januari om klokslag 18 uur. Ook dit jaar zullen ‘Early birds’ de mogelijkheid hebben tickets aan een sterk verminderd tarief te kopen: een gelimiteerd aantal zaterdagtickets wordt verkocht aan € 35, dat is dus € 10 goedkoper. Ook het combiticket wordt in beperkte oplage € 10 goedkoper verkocht aan € 55. Wie de vorig jaren geprobeerd heeft goedkopere tickets in de wacht te slepen, zal zich nog wel herinneren dat deze in een mum van tijd de deur uit waren.

Urban stage en uitbreiding andere stages
Qua podia blijven we bij 5 stages. De “Water”-stage wordt dit jaar omgedoopt tot een heuse Urban stage, met de beste hip-hop dj’s en live acts. De Retro, Rock en Hardstyle tenten krijgen allemaal extra capaciteit. Over de Main Stage kan de organisatie nu al zeggen dat het een wel erg gewaagd concept gaat worden: zowel in grootte, vorm, als decoratie wil de organisatie dit jaar alle vorige edities overtreffen. Het thema voor dit jaar wordt: “The Gates of Heaven”. Wat dat precies betekent, zal in de loop van de komende maanden duidelijk worden.

Om af te sluiten: Niets minder belangrijk natuurlijk dan een goeie crew van medewerkers. De organisatie kan intussen op een trouwe schare aan terugkomers rekenen, maar uitbreiden betekent natuurlijk ook dat er steeds meer mensen nodig zijn om alles draaiende te houden.
Voor de komende editie kunnen medewerkers zich dus opnieuw inschrijven. Dit kan vanaf nu al via www.landoflove.be/medewerkers.