Dag van de Kinderbegeleider in Ichtegem

Op 12 oktober 2018 vindt de Dag van de Kinderbegeleider plaats. Buitenschoolse Opvang De Kastaar, De Kornuit en De Kapoen uit Ichtegem zet zijn kinderbegeleiders daarom in de bloemetjes.

Op 12 oktober 2018 is het de Dag van de Kinderbegeleider. Op deze dag krijgen alle kinderbegeleiders heel wat complimenten. Ook de Buitenschoolse Opvang De Kastaar, De Kornuit en De Kapoen uit Ichtegem wil 12 oktober niet zomaar laten voorbijgaan. Daarom worden er verschillende activiteiten georganiseerd.

Eerst en vooral roept de Buitenschoolse Opvang alle (groot)ouders en kinderen op om hun compliment te noteren op één van de 4 speciale ‘complimentenkaartjes’ die je in de verschillende opvangfilialen kunt verkrijgen. Aan de kinderen wordt gevraagd om deze bijzondere complimenten te overhandigen aan de kinderbegeleiders op 12 oktober als verrassing.

Daarnaast worden de kinderbegeleiders ook verwend met een gezellig ontbijt én ze krijgen allemaal een cadeautje als waardering voor hun tonnen inzet en enthousiasme.

Dagelijks zetten de 20 kinderbegeleiders van de Buitenschoolse Opvang De Kastaar, De Kornuit en De Kapoen zich in en realiseren hiermee meer dan 140 opvangplaatsen. Meer dan 900 ouders doen beroep op de kinderopvang in Ichtegem.  De kinderbegeleiders maken van de kinderopvang een fijne en warme plek waar elk kind zich goed voelt. Kinderbegeleiders verzinnen activiteiten, geven speelimpulsen, verzorgen, luisteren, zingen liedjes, maken tussendoortjes klaar, spelen, ruimen op, vertellen verhalen, troosten, vergaderen, regelen de administratie en gaan op vorming.

De actie ‘Dag van de Kinderbegeleider 2018’ is een samenwerking tussen Kind en Gezin, VVSG-Steunpunt Kinderopvang, SOM, Vlaams Welzijnsverbond, Federatie kinderopvang, VCOK, Limburgs Steunpunt Kinderopvang, KiKO, Felies, 3W Plus en IGO. Ook op sociale media laten zij die dag alle kinderbegeleiders in Vlaanderen uitblinken via #dagvandekinderbegeleider.