Cultuurcentrum de Brouckere Torhout brengt muziek naar Woonzorgcentrum Sint-Augustinus

Na 2 succesvolle edities wordt ook dit seizoen opnieuw een concert gestreamd naar het Woonzorgcentrum Sint-Augustinus. De keuze viel op ‘Houden van’ met Geena Lisa, Andrea Croonenberghs en Sam Verhoeven. De livestream gaat door op vrijdagnamiddag 15 oktober om 14.30 uur.

‘Houden van’ is een boeiend, herkenbaar en nostalgisch concert met bekende meezingers, ernstige en vrolijke liedjes uit de oude doos. Een namiddag ‘Houden van’ brengt het publiek even terug naar ‘de tijd van toen’, naar het repertoire van Vlaamse artiesten van vroeger, of het nu chanson, kleinkunst, levenslied of pop is. En meezingen mag natuurlijk!

Via de streaming kunnen bewoners ‘quasi’ live genieten van een bijzondere voorstelling die door het cultuurcentrum – samen met het woonzorgcentrum – speciaal voor deze doelgroep werd geselecteerd. Cultuurcentrum de Brouckere verzorgd de technische ondersteuning, de omkadering gebeurt door het animatieteam van het woonzorgcentrum.

‘De sfeer in een concertzaal beleven, het is voor veel mensen vanzelfsprekend. Maar voor de ouderen in woonzorgcentra is dit niet evident. Voor de bewoners van Woonzorgcentrum Sint-Augustinus komt daar op vrijdag 15 oktober verandering in, want ze kunnen die namiddag nog eens een cultuurvoorstelling bijwonen vanop de eerste rij via livestream!’, aldus Lieselotte Denolf, schepen van cultuur.

Joost Cuvelier, schepen van ouderenzorg voegt hier aan toe dat ‘op die manier de technologische evolutie bijdraagt tot ouderenzorg en het doorbreken van het isolement van ouderen.’