CORONAPROOF EERNEGEM-KERMIS IN SEPTEMBER

Goed nieuws voor alle kermisliefhebbers: de jaarlijkse Eernegemkermis gaat zoals gepland door van vrijdag 18 tot en met woensdag 23 september 2020. Anders dan anders, helemaal coronaproof en met een aparte horecazone, maar de kermissfeer zal zeker aanwezig zijn!

Het lokaal bestuur van Ichtegem ging de afgelopen weken in dialoog met de kermisreizigers. “Op die manier zijn we tot een corona-editie van Eernegem kermis gekomen”, legt bevoegd schepen Magali Segers uit. “Zo’n 20 attracties zullen ook dit jaar terug aanwezig zijn. Er zijn helaas geen kermisoptredens en avondmarkt om te vermijden dat grote groepen mensen dicht bij elkaar komen te staan. We hebben als bestuur samen met de kermisreizigers gestreefd naar een goed evenwicht tussen gezondheid en ontspanning”.

Geen traditioneel kermisweekend in Eernegem dus. De kermis wordt georganiseerd volgens de coronaregels: dat betekent o.a. een afgebakend parcours met een in- en uitgang, voldoende handontsmetting, verplicht dragen van mondmaskers en een maximumaantal bezoekers.

Concreet gaat de kermis door op vrijdag 18 september van 18 tot 23 uur, op zaterdag 19 september van 15 tot 23 uur, op zondag 20 september van 14 tot 23 uur, op maandag 21 september vanaf 16 uur en op woensdag 23 september van 15 tot 22 uur.

De Eernegemse kleine markt is voorbehouden als horecazone, met extra terrasruimte voor de aanwezige cafés én de voedingskramen die normaal op de kermis staan. Het lokaal bestuur benadrukt dat er, naast de kermisattracties, geen andere randactiviteiten zullen plaatsvinden. “Hou zeker onze Facebookpagina en de website www.ichtegem.be/kermis-eernegem in de gaten in de aanloop naar de kermisweek voor meer informatie”, besluit de schepen.