CoderDojo Torhout

Sinds 2017 wordt er elke tweede zaterdag van de maand druk geprogrammeerd en gecodeerd tijdens de dojo’s van CoderDojo. Dojo’s zijn gratis workshops voor jongeren van 7 tot 18 jaar, begeleid door vrijwillige mentors met voldoende ICT-kennis en drive om jongeren te coachen.
CoderDojo Belgium is een non-profit beweging die overal in het land Dojo’s organiseert. Ook in Torhout worden deze dojo’s erg positief onthaald en zijn ze een mooie aanvulling op het reeds bestaande aanbod. CoderDojo hoopt om in het schooljaar 2021-2022 opnieuw 10 workshops te kunnen organiseren, wat vorig jaar door corona onmogelijk was geworden.

“We leven vandaag in een steeds meer digitaliserende wereld. Om die wereld te kunnen onderhouden en uit te breiden heeft men steeds meer en meer profielen nodig waarbij programmeren een grote rol speelt. Leren programmeren vervoegt zich stilaan bij het leren lezen en schrijven. We willen dan ook de kinderen klaarstomen voor de toekomst en dit op een leuke en speelse manier”, vertelt Christophe Van Linthoudt, coach bij CoderDojo Torhout.

Het spreekt voor zich dat er heel wat specifiek materiaal nodig is om deze workshops tot een succes te maken. Denk maar aan 3D-printers, lasersnijders, robotica, laptops … Om deze technologie aan te kopen, kan CoderDojo Torhout sinds 2020 rekenen op steun van het lokaal bestuur. “Voor deze workshops is het belangrijk dat er voldoende kwalitatief materiaal is, dat de jongeren steeds weer kan prikkelen en uitdagen. Daarom vinden we het als lokaal bestuur belangrijk om een extra duwtje in de rug te geven”, legt schepen van onderwijs Joost Cuvelier uit.

Geprikkeld? Alle praktische informatie vind je op torhout.coderdojobelgium.be. Op voorhand inschrijven is verplicht, zodat er zeker voldoende coaches aanwezig zijn om iedereen op weg te helpen! De volgende Dojo vindt plaats op 13 november van 9u tot 12u.

Locatie:Campus Eureka, Rijselstraat 110, 8820 Torhout