Buitenschoolse kinderopvang DE KORNUIT uit Eernegen wint prijs !

 

 

 

 

Buitenschoolse kinderopvang De Kornuit uit Eernegem wint een prijs naar aanleiding van de Week van de BKO (22-26 oktober 2018). Een vertegenwoordiger van het Vlaams Platform Buitenschoolse Opvang – Dina Librecht – komt de prijs (waarvan niemand nog weet wat die is) persoonlijk afgeven!

Elk jaar zet het Vlaams Platform Buitenschoolse Opvang zich in om een thema uit te werken voor de Week van de Buitenschoolse Opvang. Op die manier willen ze de buitenschoolse opvang op een leuke en positieve manier in de schijnwerpers zetten. En dit jaar namen ze het zeer letterlijk! Licht uit, spot aan. Ga in de schijnwerpers staan! We focussen op podiumkunsten onder de noemer ‘applaus’.

Tijdens de week van de BKO (22-26 oktober 2018) hebben de 3 buitenschoolse kinderopvangfilialen uit Groot-Ichtegem (De Kastaar – Ichtegem, De Kornuit – Eernegem en De Kapoen – Bekegem) tal van acties georganiseerd. Zo was er een dansdag, een muziekdag, een toneeldag,… kortom de kinderen konden een week lang hun podiumkunsten tonen!

Zowel de Kastaar als de Kornuit namen ook deel aan de ‘collagewedstrijd’. De bedoeling was om foto’s te nemen van de acties, deze in een collage te gieten en te bezorgen aan het Vlaams Platform Buitenschoolse Opvang.

De Kornuiten sleepten met hun collage een prijs in de wacht! In de Kornuit kregen de acties namelijk een meerwaarde doordat de begeleiders ook de tieners nauw in dit project konden betrekken. Zij leverden het idee om aan elk kind dat een optreden gaf, een cadeautje te geven. Eén van de tieners beschikt over heel wat apparatuur om feestjes op te smukken.  Hij bracht dan ook letterlijk zijn spotlights en dj-booth mee.  Dagelijks was hij in de Kornuit tot sluitingstijd aanwezig om alles in goede banen te leiden.

De prijs wordt plechtig overhandigd door een afgevaardigde van het Vlaams Platform, mevrouw Dina Librecht, op donderdag 13 december om 16 uur in de Kornuit. De prijs zelf is voor ons nog een grote verrassing! Zeker is dat de aanwezige begeleiders en kinderen grote ogen zullen trekken…