Bouwteam en Minder-Hinder-Coördinator aangesteld in Torhout

Vanaf 4 januari 2021 starten de effectieve wegenwerken in de stadskern. Deze werken zullen een heleboel mensen samenbrengen. Werkmannen, partners, buurtbewoners, handelaars, bezoekers,… Iedereen zal geconfronteerd worden met de werken. Om alle partijen tijdens de werken bij te staan en actief in te zetten op Minder Hinder werd een speciaal bouwteam opgericht en werd een Minder Hinder-coördinator aangesteld.

“Het bouwteam voor de stadskernvernieuwing bestaat uit 7 personen. Interne en externe deskundigen, die elk een eigen expertise hebben”, vertelt schepen van openbare werken, Hans Blomme.

De leden van het bouwteam zijn:
An Wostyn, directeur ruimte van het Lokaal Bestuur Torhout.
William Deraedt, projectleider van Sweco, het studiebureau achter de stadskernvernieuwing.
Karel Maeyaert, projectleider van Persyn, de aannemer van de wegenwerken.
Giel De Brabander, werfleider van Persyn, de aannemer van de wegenwerken.
Hannes Houdendijcke, Minder Hinder-coördinator.
Florentien Lahoutte, communicatieverantwoordelijke ruimte van het Lokaal Bestuur Torhout.
Hans Blomme, schepen van openbare werken.

Minder Hinder-coördinator

Tijdens de stadskernvernieuwing wil het lokaal bestuur de hinder voor inwoners, handelaars en bezoekers zoveel als mogelijk beperken.

“Daarom zetten we actief in op een Minder Hinder-programma”, schetst schepen van informatie, Lieselotte Denolf. “Dit doen we door duidelijk, transparant en up-to-date te communiceren over de werken en de hinder. Hiervoor werd naast een extra deskundige communicatie, ook een Minder Hinder-coördinator aangesteld.”

“Torhout ondergaat de volgende jaren een heuse metamorfose”, zegt Hannes Houdendijcke, die aangesteld werd als Minder Hinder-coördinator. “De werken zullen onvermijdelijk voor de nodige ongemakken zorgen. We zijn er ons van bewust dat de werken van alle betrokken partijen een inspanning zullen vragen. Om deze ongemakken tot een minimum te helpen beperken, ben ik er.”
Hannes staat tijdens de volledige duur van de stadskernvernieuwing klaar om vragen van bewoners, handelaars,… te beantwoorden.

Zijn uitvalsbasis wordt het werfkantoor dat gelegen is in Fraeysstraat 2A.
Het werfkantoor zal begin 2021 geopend worden.

Hannes zal er telkens aanwezig zijn op maandag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend van 10 tot 12 uur.

Maak een afspraak via www.torhout.be/maak-een-afspraak-ruimte of via 050 89 26 66. Of stel je vraag aan Hannes via stadskernvernieuwing@torhout.be.

Wil je graag meer weten over de stadskernvernieuwing? Surf snel naar www.torhout.be/stadskernvernieuwing.

Heb je een vraag waarop je het antwoord niet kan terugvinden? Laat het ons weten via stadskernvernieuwing@torhout.be.