Blokdown, de livestream van de Torhoutse Jeugddienst.

Jeugddienst Torhout organiseert op vrijdag 30 april een livestream in het torentje op het voorgebouw van scholengroep Sint-Rembert voor hun ‘lokale helden’, de studenten. Het voorbije jaar was ook voor hen abnormaal en aanpassen en dat beseft men bij de jeugddienst maar al te goed. Daarom organiseren ze onder de noemer Blokdown een studentikoze stream met lokale DJ’s. Via enkele interactieve opdrachten zal men de studenten op een veilige manier proberen te motiveren, of zelfs belonen met musthaves voor de aankomende blokperiode.

Lokale Helden wordt Blokdown

In normale(re) tijden organiseert de Jeugddienst tweejaarlijks op het einde van april Lokale Helden. Door de huidige pandemie werd vanuit de koepel van Lokale Helden beslist om deze editie te verschuiven naar april 2022.

Aangezien er al veel evenementen geschrapt zijn, voorziet de jeugddienst toch graag een alternatief. Tijdens de Blokdown focusen we ons vooral op de leeftijdscategorie 16 tot en met 24 jaar. Een doelgroep die dit jaar al vaak de dupe was en veel heeft moeten toegeven. Zowel op vlak van onderwijs, hun vrije tijd, als alle sociale aspecten die hieraan gekoppeld zijn.

“Als stad blijven we met de jeugddienst op zoek gaan naar manieren om onze Torhoutse studenten te entertainen. Het is door de huidige pandemie belangrijker dan ooit om hen op momenten als deze, net voor de blokperiode, toch wat ontspanning te bieden. Tijdens deze stream zal men naast enkele toffe DJ-sets ook kans maken op blokpakketten om er met succes aan te kunnen beginnen”, aldus schepen van jeugd Lieselotte Denolf.

Livestream

Tijdens de drie uur durende stream zullen drie Torhoutse jongeren het beste van zichzelf geven en alle kijkers entertainen met hun favoriete platen. Het woord platen mag hier ook serieus genomen worden, want in deze ‘vinyl edition’ worden enkel echte vinylplaten gebruikt.

Om iedereen een kans te geven om zijn of haar talenten te tonen, begint de line-up met een lege plek. Deze plek kan veroverd worden door deel te nemen aan de DJ-contest. We roepen elke Torhoutse vinyl-DJ op om een mix van een half uur te posten via bit.ly/blokdown of door te mailen naar jeugddienst@torhout.be. Dit ten laatste tegen zondagavond 25 april. Daarna zal een deskundige jury de winnaar uitkiezen die als eerste tijdens de Blokdown de platen van het dak zal spelen.

Na de contest-winnaar neemt Gøssens het over. Hij is gekend van heel wat lokale evenementen en van de 2Fish bar. Tot slot sluit Lowie Trio de Blokdown af. Gekend in binnen- en buitenland voor zijn overtuigende discobeats, maar in Torhout vooral door zijn eigen festival genaamd Roest. Een presentator begeleidt de stream en zorgt voor extra animatie, gaande van korte interviews tot verschillende giveaways.

De stream is op vrijdag 30 april vanaf 19 uur te volgen via www.torhout.be/blokdown en via de Facebookpagina van Jeugddienst Torhout.