Ann Van Hoey in dialoog met Museum Torhouts Aardewerk

Van zaterdag 7 september tot en met zondag 3 november 2019 verwelkomt het Lokaal Bestuur Torhout niemand minder dan Ann Van Hoey in het Museum Torhouts Aardewerk. Ann, een hedendaagse keramiste, treedt er in dialoog met de indrukwekkende verzameling kunst en sieraardewerk van het Torhoutse museum.

In 2007 stortte Ann Van Hoey zich met veel enthousiasme in het circuit van de grote internationale biënnales met haar ‘kommen uit aardewerk’. Niet evident in een tijd waarin werken in porselein en steengoed toch een hoger aanzien genoten. Maar haar ‘Etude Géometrique’, een werk van 5 schalen in naakte klei, behaalde meerdere internationale prijzen. Musea in Japan, Zuid-Korea en China, maar bijvoorbeeld ook het MAD Museum van New York en het Musée Ariana in Genève hebben nu Anns schalen in hun collectie.

Torhout kon dus niet achterblijven. Niet alleen de bekende Ferrari- en aardewerken stukken van Ann zal u kunnen bezichtigen in de Houtlandse hoofdstad, ook zeer recent werk in steengoed en porselein worden straks geëxposeerd.

Wie de werken van Ann Van Hoey wil bewonderen, is van harte welkom van zaterdag 7 september t.e.m. zondag 3 november. De tijdelijke tentoonstelling kan bezocht worden van woensdag tot en met zondag van 13.30 tot 17.30 uur. Een gids zal u met plezier begeleiden. De toegang is gratis.

Locatie: Museum Torhouts Aardewerk: Ravenhofstraat 5, 8820 Torhout.

Meer info

Fien Buyck, medewerker Toerisme 050/220770 – fien.buyck@torhout.be

Lieselotte Denolf, schepen Cultuur en Musea – lieselotte.denolf@torhout.be