Al 5.650 aanvragen voor omschakeling van zak naar bak binnen in Diksmuide

Zo’n 5.650 Diksmuidse gezinnen dienden al hun aanvraag voor de omschakeling van zak naar bak in. Opmerkelijk, 850 daarvan bestelden meteen ook een gft-container. Dat brengt het aantal gft-containers in onze stad op bijna 4.000.

Op 4 april schakelt Diksmuide over van zak naar bak. In november verstuurde IVVO een brief met alle info over hoe je een restafvalcontainer aanvraagt. Iedereen krijgt de keuze, ofwel kies je voor een bak, ofwel blijf je verder werken met zakken die wel iets kleiner zijn dan de huidige. De voordeligste manier om je afval aan te bieden is met de afvalcontainer. Tot 1 juli loopt de overgangsperiode waarbij je je afval nog in de huidige zakken kunt aanbieden.

Vooral aanvragen voor de container van 140 liter

Zo’n 5.650 Diksmuidse gezinnen of alleenstaanden reageerden al op de brief. 5.000 daarvan kiezen voor de restafvalcontainer van 40, 140 of 240 liter, 650 willen liever verder met witte afvalzakken van 33 liter. Meer dan 70% van de 5.000 aanvragers kiest voor een exemplaar van 140 liter. Slechts 140 inwoners kozen om een slot te laten installeren. Mogelijk zijn dit personen die in een meergezinswoning wonen. De containers worden vanaf 15 maart geleverd.

Veel aanvragen voor een gft-bak

850 gezinnen of alleenstaanden bestelden meteen ook een gft-container. Dat is zeer positief want voor de inwoners zelf is dit de goedkoopste manier en voor het klimaat is dit absoluut het beste want dit organisch afval hoeft natuurlijk niet verbrand te worden. Compostering is altijd beter. Deze extra aanvragen brengt het totaal aantal gft-containers in Diksmuide op bijna 4.000. We hopen de volgende maand op de bestelling van nog enkele honderden extra gft-containers.

Ik heb mijn aanvraag voor container nog niet gedaan

Nog ongeveer 2.000 gezinnen of alleenstaanden ontvangen één van deze dagen een herinneringsbrief om alsnog hun keuze voor een bak of zak te maken. Zij kunnen hun aanvraag nog indienen tot 15 januari. Uiteraard kun je ook na die datum nog een aanvraag doen, maar dan zal je de bak niet voor april ontvangen.