6e Geefmarkt in Torhoutse Club de B

Hart Boven Hard Torhout

Gesterkt door de prijs voor cultuurverdienste organiseren we, na een schrikkeljaar wegens corona, op zondag 3 oktober voor de zesde keer onze Geefmarkt. We kijken er alvast naar uit!

Net als in de vorige edities verwachten we vele honderden voorwerpen in te zamelen om ze daarna bij mensen die ze wel nog zinvol kunnen gebruiken, een nieuw leven te geven.

Het is niet alleen een sociaal initiatief voor mensen en gezinnen die het financieel moeilijk hebben, het is ook een ecologisch alternatief voor de hedendaagse wegwerpmaatschappij waar velen graag hun steentje aan bijdragen door zaken te schenken of een tweede leven te geven.

Hoe werkt de Geefmarkt? Iedereen kan op 3 oktober tussen 10u en 12u spulletjes langsbrengen in Club de B. Enkel spullen in goede staat worden aanvaard. Er mag dan niet ‘gesprokkeld’ worden, enkel afgeleverd.

De vrijwilligers van Hart Boven Hard stallen vervolgens alles mooi uit en om 13u kunnen de geïnteresseerden een eerste keer spullen ‘sprokkelen’. Tussen 13u en 14u is dat gelimiteerd voor bepaalde zaken en ongelimiteerd voor andere zaken zoals kledij, schoenen, enzovoort. Om 14u30 start dan een tweede sprokkelbeurt waar men à volonté zaken kan sprokkelen.

De Geefmarkt doet een extra oproep naar babyspullen (buggy’s, wiegen, maxi-cosi’s,…) die Hart Boven Hard via een uitleensysteem ter beschikking wil stellen aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Ook doet Hart Boven Hard een extra oproep voor speelgoed. Bedoeling is een gedeelte daarvan voor te behouden om naar aanleiding van 6 december te schenken aan kinderen van gezinnen die het financieel moeilijk hebben. 

Meer info? Vragen? Meehelpen? Stuur een bericht naar torhout@hartbovenhard.be