5De editie Land of Love – 2 dagen met camping – Voorverkoop vanaf 09/03


Na 4 heel succesvolle edities van het muziekfestival Land of Love in Torhout maken de organisatoren bekend dat ze het festival blijven uitbreiden. Komende zomer zal de 5de editie van Land of Love terug plaatsvinden op de festivalweide langs de Steenveldstraat. De organisatie hoopt voor de 5de maal op rij het bordje uitverkocht te kunnen plaatsen aan het festival, en breidt weer stevig uit.

In 2019 haalde het festival de kaap van 7.500 bezoekers, wat voor de organisatoren een nieuwe mijlpaal betekende. In 2020 ging zoals alle andere festivals ook Land of Love niet door. Vorige zomer glipte het festival door de mazen van het net en wist men in recordtempo nog een 4de geslaagde editie neer te zetten, althans met beperktere capaciteit van 5000 bezoekers. Het team is erg gedreven om het festival verder uit te breiden en de lat opnieuw hoger te leggen.

Niet 1 maar 2 festivaldagen
In het laatste weekend van augustus gaan de poorten van het festival voor het eerst ook op vrijdag open. Op vrijdag vindt een pre-party plaats, naar aanloop van de eigenlijke festivaldag. Hierbij zal de grote retro tent met een capaciteit van 2000 personen omgetoverd worden tot een heuse discotheek onder de noemer “Gates to the Past”. Nadruk van deze avond ligt op 90’s dance muziek en retro. Voor deze avond zijn de organisatoren nog druk in de weer met boekingen, maar verwacht je alvast aan alle hits uit de jaren ’90, aangevuld met de beste retro-artiesten, eindigend met een heuse jump-set. Heel binnenkort wordt het programma van deze avond, en dat van de de zaterdag, bekend gemaakt op de sociale mediakanalen van het festival.

Camping onmisbaar
Gezien de vraag naar overnachting stijgt en Land of Love tevens feestvierders van verdere regio’s lokt, is een camping de 2de logische nieuwigheid. Vanaf vrijdag 16u tot zondag 12u zullen mensen met een campingticket kunnen verblijven op een boogscheut van de festivalweide. Campingtickets zullen 10 euro kosten voor het hele weekend en zijn beperkt in aantal. De camping zal voorzien worden van de nodige faciliteiten zoals toiletten, douches, een bar,…
Ook het mobiliteitsplan zal in samenwerking met stad Torhout volledig herzien worden zodoende een nog vlottere doorstroom van voertuigen en voetgangers mogelijk te maken rond de site.

Pre-sale vanaf 02/03 18u – Ticket sale vanaf 09/03 – 18u
Ondanks de toenemende productiekosten blijft de prijs voor tickets voor het festival dit jaar ongewijzigd. Een entreeticket zal opnieuw € 45 kosten, wat met 5 podia en meer dan 50 artiesten zeker een concurrentiële prijs blijft. De prijs voor de preparty op vrijdag bedraagt 20 euro. Combitickets voor vrijdag + zaterdag gaan de deur uit voor 60 euro.
De algemene voorverkoop begint op woensdag 09/03, om klokslag 18 uur. Exact een week daarvoor, op woensdag 02/03, start de voorverkoop voor bezoekers die tickets hadden voor de afgelaste editie van 2020, en die hun krediet niet opgebruikt hebben aan tickets voor de editie van 2021. Zij zullen hierover op tijd ingelicht worden via mail.
Ook dit jaar zullen ‘Early birds’ de mogelijkheid hebben tickets aan een sterk verminderd tarief te kopen: een gelimiteerd aantal zaterdagtickets wordt verkocht aan € 35, dat is dus € 10 goedkoper. Ook het combiticket wordt in beperkte oplage € 5 goedkoper verkocht aan € 55. Wie de vorige jaren geprobeerd heeft goedkopere tickets in de wacht te slepen, zal zich nog wel herinneren dat deze in een mum van tijd de deur uit waren.

Urban stage en uitbreiding andere stages
Qua concept gaat het festival terug naar 5 podia. De “Water”-stage wordt dit jaar omgedoopt tot een heuse Urban stage, met de beste hip-hop dj’s en live acts. De Retro, Rock en Hardstyle tenten krijgen allemaal extra capaciteit. Over de Main Stage kan de organisatie nu al zeggen dat het een wel erg gewaagd concept gaat worden: zowel in grootte, vorm, als decoratie wil de organisatie dit jaar alle vorige edities overtreffen. Het thema voor dit jaar wordt: “The Gates of Heaven”. Wat dat precies betekent, zal in de loop van de komende maanden duidelijk worden.

Om af te sluiten: Niets minder belangrijk natuurlijk dan een goeie crew van medewerkers. De organisatie kan intussen op een trouwe schare aan terugkomers rekenen, maar uitbreiden betekent natuurlijk ook dat er steeds meer mensen nodig zijn om alles draaiende te houden.
Voor de komende editie zullen vrijwilligers zich dus opnieuw kunnen inschrijven. Dit zal heel binnenkort via de website www.landoflove.be kunnen, en wordt eveneens aangekondigd op d
e social media.