56STE OMLOOP VAN DE WESTHOEK – MEMORIAL STIVE VERMAUT & ICHTEGEM VIERT JULES VANHEVEL

Het programma, het parcours en de ploegen voor van de 56ste Omloop van de Westhoek – Memorial Stive Vermaut en de festiviteiten die eraan komen in het kader van ‘Ichtegem viert Jules Vanhevel’. 56ste Omloop van de Westhoek – Memorial Stive Vermaut

Op zondag 22 maart 2020 staat Ichtegem weer in het middelpunt van het wielrennen in België. De 56ste Omloop van de Westhoek – Memorial Stive Vermaut voor dames Elite UCI start om 14 uur in het Sportcentrum van Eernegem. 25 ploegen uit 11 verschillende landen zullen er de start nemen. Met doortocht in Bekegem worden de lokale ronden gereden in Ichtegem. De wedstrijd is via livestream rechtsreeks te volgen op Focus WTV.

In afwachting is er de 1ste Ichtegemse Youngster Ladies Classic voor dames Jeugd. Deze wedstrijd start om 13.15 uur aan CC De Ster in de Engelstraat in Ichtegem, waar ook de aankomst is gelegen van beide wedstrijden. Als enige wedstrijd in België belooft dit een spetterend spektakel te worden. Ichtegem viert Jules Vanhevel .

Dinsdag 10 maart 2020 want p 10 maart 2020 is het immers 125 jaar geleden dat wielerlegende Jules Vanhevel werd geboren. Een symbolische dag om de 56ste Omloop van de Westhoek en het activiteitenprogramma ‘Ichtegem viert Jules Vanhevel’ voor te stellen. Op vrijdag 20 maart 2020 worden de Jules Vanhevel-festiviteiten afgetrapt. Op zaterdag 21 maart 2020 is het immers 100 jaar geleden dat Jules de Ronde van Vlaanderen won. Samen met de Ichtegemse basisscholen wil het gemeentebestuur Jules Vanhevel daarom eren. De Engelstraat wordt tot in Koekelare tot het einde van 2020 omgedoopt tot de Avenue Jules Vanhevel. De ‘avenue’ wordt in Ichtegem daarom feestelijk ingehuldigd door het college van burgemeester en schepenen (van zowel Ichtegem als Koekelare) en 100 leerlingen (1 leerling voor elk jaar dat het geleden is dat Jules De Ronde won). De colonne start in de vrije basisschool De Schatkist, om zo de leerlingen van gemeentelijke basisschool De Bever mee te nemen naar de andere vestiging van vrije basisschool De Schatkist. De leerlingen rijden tot in de tuin van Huis Dekeyser waar ze 100 ballonnen zullen oplaten.

Op zondag 22 maart 2020 is er dan de 56ste Omloop van de Westhoek – Memorial Stive Vermaut. Van 3 augustus tot en met 13 september 2020 organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met Unizo Ichtegem en de adviesraad voor lokale economie een middenstandsactie. Wie in deze periode met de fiets komt winkelen in Groot-Ichtegem kan stempels sparen op een spaarkaart. Er zijn verschillende prijzen te winnen. De actie kreeg de toepasselijke naam ‘In het wiel van Jules Vanhevel’. Verder zal er langs de avenue Jules Vanhevel van Ichtegem tot in Koekelare een etalagetentoonstelling te bezichtigen zijn. Hiervoor worden oude prenten in de etalages van de lokale handelaars tentoongesteld.

Tijdens dit jubileumjaar zul je ook lokale Jules Vanhevel-producten op de kop kunnen tikken in Ichtegem. Zo zal brouwerij Strubbe binnenkort met een Jules-bier uitpakken. De middenstandsactie kent zijn hoogtepunt op zondag 20 september 2020 met een Jules Vanhevel retropicknick in Ichtegem. Tijdens deze picknick zal ook de officiële prijsuitreiking van de fietsactie plaatsvinden. Ichtegem viert Jules Vanhevel wordt afgesloten met de 94ste GP Jules Van Hevel op zondag 4 oktober 2020. Na 93 edities op woensdag, vindt de oudste wielerwedstrijd van Ichtegem voor het eerst op zondag plaats.