31ste Plattelandsdag op de Torhoutse Kinderboerderij op zondag 12 september 2021 van 14 tot 18 uur


Op zondag 12 september 2021 kun je terug terecht op de Torhoutse Kinderboerderij d’Oude Smelterij voor de 31ste Plattelandsdag.

De Plattelandsdag is een dag voor het hele gezin waar jong en oud hun gading vinden. Naar jaarlijkse gewoonte bruist de boerderij met tal van activiteiten en demonstraties.

COVID-certificaat nodig voor +12-jarigen

De toegang is gratis. Ale +12-jarigen mogen het domein enkel betreden, mits het voorleggen van hun identiteitskaart en een COVID-certificaat.

Wat valt er te beleven?

Er is een tentoonstelling kleinvee, je kan de landbouwvoertuigen bewonderen en de hoefsmid aan het werk zien.

Er zijn volksspelen en een springkasteel, ponyritten, een tekenwedstrijd, een dierenknuffelhoek en reuzegezelschapsspelen.

Ondertussen kan je de mooiste plekjes van het domein ontdekken: de bijenhal, de serre en de speeltuin en natuurlijk maak je kennis met alle boerderijdieren!

Provinciale Prijskamp Belgisch trekpaard

Ook dit jaar zijn er zware trekpaarden van de partij. Ze kampen voor de titel van provinciaal kampioen. Dit provinciaal kampioenschap gaat door op de grote weiden aan de rechterkant van het domein, achter de loods. Trekpaarden De Brabander brengt een prachtige show met trekpaarden.

Hapje en drankje in De Proefhoeve

Op de Plattelandsdag draait cafetaria De Proefhoeve op volle toeren. We zorgen voor een ruim aanbod aan frisdranken, streekbieren, wijnen, koffie, verse pannenkoeken, ijsjes en lekker braadworsten. Op het terras kan je genieten van een leuk optreden.

Parking

Alle activiteiten gaan door in de buurt van de Kinderboerderij. Er is weinig parkeergelegenheid in de buurt. Kom bij voorkeur dus met de fiets. We voorzien een ruime fietsenparking.

Meer info: www.torhout.be/plattelandsdag