3 Indiërs aangehouden voor verkoop nepjuwelen

De kleindochter is op bezoek te Koksijde bij haar grootouders (°42) voor kerst wanneer plots 3 Indiërs voor de deur staan, waarbij ze een juweel aanbieden aan de grootmoeder ter waarde van 30.000 euro. De grootmoeder wil betalen voor het juweel wanneer de kleindochter tussenbeide komt en de politie belt.

Blijkbaar zouden de grootouders reeds gedurende 4 jaar juwelen aankopen van de Indiër die daarvoor aan huis komt. Alle betalingen gebeurden via overschrijving naar verschillende rekeningen. Over de jaren heen reeds 244.100 euro.

Bij de huiszoeking te Antwerpen (woonplaats hoofdverdachte) werden 2 dozen vol met ogenschijnlijk valse juwelen gevonden, 22.000 euro cash en heel wat rekeninguittreksels.

Volgens de eerste vaststellingen betreffen het valse juwelen. De hoofdverdachte betwist deze aantijging. Hij zou heden per toeval vergezeld zijn geweest van familieleden.

Er werden drie arrestaties verricht ( drie Indiërs resp °2003, 1973 en 1992)

Allen werden heden voorgeleid bij de onderzoeksrechter wegens oplichting en werden aangehouden. Ze zullen op 31.12.2021 voor de raadkamer te Veurne verschijnen, die over hun verdere aanhouding zal beslissen.