20 % van de bevolking kreeg al eerste spuit in de vaccinatiecentra van Gistel en Torhout


Het aantal vaccinaties in de vaccinatiecentra in eerstelijnszone Houtland en Polder zet zich voort. Op 20 april heeft al 20 % van de bevolking in de hele zone minstens één prik gekregen. Het Agentschap Zorg en Gezondheid belooft ook een grotere toelevering van Pfizervaccins voor de maanden mei en juni.
Reservelijst Qvax
In beide centra zijn we van start gegaan met de Qvax reservelijst. Dit is een handige tool die ons toelaat om snel te schakelen, zodat er zeker geen vaccins verloren gaan. Dus registreer je vandaag nog via http://www.qvax.be. Je hoeft enkel je rijksregisternummer bij de hand te hebben. Via het systeem kunnen we snel mensen binnen de juiste doelgroep oproepen. Als je niet op tijd reageert, heb je jouw kans gemist en wordt de volgende persoon op de reservelijst opgeroepen. Jouw inschrijving op de reservelijst vervalt dan.
Kom op tijd maar niet te vroeg
Om lange wachtrijen te voorkomen, vragen we altijd om je oproepingsbrief en je identiteitskaart klaar te houden. Daarnaast is op tijd zijn een must, te vroeg komen heeft geen zin. Want iedereen die te vroeg is, moet in zijn of haar auto wachten. Je zal hierdoor dus niet sneller aan de beurt komen.